Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Şampiyonluk hayaline darbe!

Dolmabahçe'de dün akşam sıfır seviyesindeki hava, yağmur ve rüzgarla birleşince tahammül edilmesi zor bir futbol ortamına dönüştü.
Ancak ne var ki içine şampiyonluk ateşi düşmüş taraftar bu soğuk atmosferi umursamazcasına tribünleri doldurmuş, takımına destek vermek için yerini almıştı.
Tribünleri dolduran taraftar Kasımpaşa maçının sonunda daha soğuk bir şok ile karşılaşacağını hiç hesaba katmamıştı. O kadar ki tribünlerde ellerinde "kitap" dillerinde "kitap oku" diyerek bu soğuk gecede maç başlamadan önce insanın içini ısıtan mesajlarla İnönü'de şölen beklediklerinin adeta duyurusunu yapmışlardı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Kasımpaşa daha baskın çıktı.
Gecenin ilk şoku "3 hafta oynayamaz" açıklamasını yaptıkları Fernandes'i Samet Aybaba'nın 11'de sahaya sürmesiydi. Fernandes oynayınca Oğuzhan biraz daha geride İbrahim Toraman'a yakın oynadı. Ancak ilk yarı maça Portekizli'nin istekli görüntüsü değil orta sahası mücadeleden zayıf düşen Beşiktaş'ın defansta yaptığı kademe hataları damgası vurdu. Kerem, Uche ve İbriciç'in etkili oyunlarına karşın kendi kademesi hariç her yerde oynayan Ersan'ın ve Sivok'un da hatalarıyla Kasımpaşa ilk 45 dakikada 2 gol buldu. İlk yarıda Olcay'ın attığı akıl dolu gole ikinci yarının başında oyuna giren Almeida 4 metreden topu filelere gönderebilse oyunun çehresi değişebilirdi. Maçın kırılma anı da bu pozisyon oldu. Beşiktaş, 65'te ikinci yarının en çalışkan ismi en iyisi Fernandes'in korner atışında arka direkten dönen şutu ve 71'de Oğuzhan'ın pasında İsaksson'un çıkardığı Olcay'ın vuruşuyla da sonucu değiştirebilirdi. Ancak Siyah-Beyazlı futbolcular ikinci yarıda yakaladıkları pozisyonları cömertçe harcadılar ve bu sonuca razı olmak zorunda kaldılar. Kasımpaşa takımının ikinci yarıda 2-1'i korumak adına müthiş mücadele sergilediğinin altını çizelim. Kasımpaşa, Beşiktaş'ın şampiyonluk hayallerine ve salı günkü 110. yıl kutlamalarına büyük darbe vurdu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA