Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Gelecek planlaması ve Beşiktaş'ın yeri!

Futbolu bu kadar keyifli ve yaygın kılan, herkesin anlıyor olması... Ancak futbolu izleyenler ile yönetenler arasında olması gereken önemli bir fark var. Taşıdıkları sorumluluk ve geleceği doğru planlamak...
Özellikle önümüzdeki yıl 5+0+3 yabancı sınırlaması gerçeğini de hatırlatarak Beşiktaş, F.Bahçe, G.Saray ve Trabzonspor'a bu pencereden bir bakalım... G.Saray'ın kadro yaş ortalaması 28... 1 maçta 30 yaş ortalamalı, 6 maçta da 29 ortalamayla, 8 maçta da 28 ortalama ile oynadı. G.Saray'ın handikapı lokomotif isimlerin hep 29 yaş ve üzerinde olması. Bu yüzden G.Saray üst üste maçları oynamakta zorlanıyor. Bu kadronun planlama anlamında geleceği sıkıntılı. Daha da yaşlanmaması için 11'de oynayabilecek daha fazla genç takviyelere ihtiyacı var. Bu da daha fazla transfer ve daha fazla borç demek...
Lider F.Bahçe'nin 26 kişilik kadrosunun yaş ortalaması da 28... Dikkat edilecek husus ligde ilk haftalar 11'in ortalaması 30 yaşa kadar yükseldi.

LİGİN YÜKSELEN DEĞERİ OLUR
Şimdilerde 28-29 seyrediyor. Bu sezon kurtaran F.Bahçe'nin de önümüzdeki seneler takımda süreklilik istikrarını tutabilmesi için yeni ve genç yıldızlara ihtiyacı olacak. Bu değişim zaman ve para kaybını beraberinde getirebilir. Trabzonspor, G.Saray ve F.Bahçe'ye göre çok daha iyi ve dengeli durumda. 26 yaş ortalamasıyla oynuyorlar. İlk 11 yaş dengesi de iyi... Yabancı sayılarının fazla olması Trabzon'un en büyük handikabı.. Beşiktaş'ın yaş ortalaması 26. Ancak maç ortalaması 25-26 arasında. Siyahbeyazlılar dengeli bir takım görüntüsünde. Genç oyuncularının çoğunun A Milli Takımlar seviyesinde görev alması, yabancı oyuncu dengesi Dört Büyük arasında gelecek adına en sağlıklı kulübün Beşiktaş olduğunu gösteriyor. Siyah-beyazlı takım bu sezonu iyi geçirir ve bundan sonraki transferlerinde isabet sağlarsa Süper Lig'in yükselen değeri olur. Rakipleri yapılanırken, kadrosunu çoktan kurmuş stadını tamamlamış bir Beşiktaş'ın yolu açık olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA