Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Arkadan kim itti?

Türk futbolunda şiddet giderek tırmanıyor. Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi için hazırlanan 6222'li yasanın suçu önlemede yetersiz kaldığı bir kez daha teyit edildi. İster buna uygulama eksikliği diyelim, isterse içinde barındırdığı "boşluklar" olarak görelim. Kasımpaşa-Beşiktaş maçında ev sahibi takımın tribününden sahaya atlayıp Fernandes'e saldırarak yere yıkan dengesiz şahsın açıklamaları 6222'nin içine düştüğü durumu gözler önüne sermesi açısından trajikomik bir örnek daha oldu.

RADİKAL TEDBİR ŞART
Hepimiz, "Ben sahaya atlamadım. Arkadan ittiler. Çıkış bulamadım. O an Fernandes'i kucaklayıp moral vermek istedim" diyen futbol düşmanının söylediklerinin yalan rüzgarı olduğunu biliyoruz. Ancak daha önce de örnekleri görüldüğü üzere bu şahısların futbol terörizminden yırtmak için avukatların yönlendirmesiyle bu demeçleri verdiğini biliyoruz. Endişeyle bakmalıyız. Çünkü böyle devam ederse "ARKADAN İTTİLER, sahaya düştüm, çıkışı ararken futbolcuyu kucakladım" diyenlerin sayısı artacak. Yargı ve spor camiası olarak buna müsaade ettiğimiz müddetçe "rol kesenler", nam peşinde koşanlar "Nasıl olsa yırtarız refleksiyle" daha da azıp kulüplerin canını çok yakacaklar. Tedbir alınmazsa belki yarın belki yarından da yakın Beşiktaş aynı sezonda iki kez saha kapatma ve ardından da ligden düşürülme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Acilen 6222'de düzenleme ve radikal tedbir kaçınılmaz...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA