Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Beşiktaş'ın resmi dili!

Beşiktaş resmi sitesinden önceki gün "Basın mensuplarının dikkatine!" diye adeta ültimatom gibi bir açıklama yapıldı. "Kulübümüz ile ilgili basında yer alan bazı haber ve yorumların doğru olmayan bilgiler içerdiğini ve kulübümüzün itibarını zedelediğini gözlemlemekteyiz" denilerek başlanılan deklarasyon okunduğunda ilk bakışta rahatsızlığı olan her kulübün dile getirebileceği ve duruşunu gösterebileceği algısı oluşabilir.
Gazeteciler gibi kurumların da hata yapabileceği gerçeğini düşünerek meseleye olumlu bakmaya çalıştım. Ancak satır aralarında ağır ifadelerin genelleme yapılarak ve medyayı taraftara hedef göstererek "Düşman basın" algısı oluşturmak gibi tehlikeli bir yola girildiği görülüyor. Çoğunluğun eleştirdiği, bir kısmının da şaşı baktığı Dany transferine paralel bu açıklamanın geldiğini hatırlatarak şu ifadeleri iyi okuyalım:
"... Sorumluluklarının bilincini unutan, bir takım maksatlı yayınlar yaparak karmaşa yaratmayı amaçlayanların da bulunduğu, artık kamuoyunun dikkatinden kaçmamaktadır. Dürüst ve gazetecilik ilkelerine bağlılıkla mesleğini icra eden değerli basın mensuplarının da KİRLİ İLİŞKİLER ÜRETMEK isteyenlere karşı uygulanacak yaptırımlarda bizlere destek olacaklarına inanıyoruz."

KİM KİRLİ İŞLER ÜRETİYOR?

BJK Yönetimi'nin yanlış, yalan haber yapan medyayı mahkemeye verme hatta eşitlik ilkesinde belirli mesafe koyma refleksleri olabilir. Hakkıdır. Ancak mahkemeler dururken "Karmaşa yaratmayı amaçlayan.. Kirli ilişkiler üretmek isteyenler" gibi ifadelerle genelleme yapıp medyayı genel olarak itibarsızlaştırma ve muhabirleri camiaya hedef gösterme hakkına sahip değildir. Özellikle genelleme yapılması ve oluşturulan baskı hem vicdanlarda hem işini düzgün yapan gazetecilerde infiale yol açmıştır. Kim kirli ilişkiler üretmek istiyor? Böyle bir şey var mı, yoksa iftira mı? Bu kadar muğlak ifadelerin resmi sitede yer alması kabul edilemez...
Bu deklarasyon yazandan daha çok muhataplarını tehlikeli bir yola sokmuştur. Özetle bu tehditkar dil, Beşiktaş'ın resmi dili olmamalıdır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA