Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Guti, Quaresma ve son perde Fernandes

Fernandes'le ilgili çok şey yazıldı, çizildi. Aylardır Beşiktaş, Portekizli futbolcuyu ikna etmek için kılı kırk yarıyor. İş uzadı, zararı Beşiktaş gördü. İşte gelinen noktanın özeti... Farkında mısınız? Beşiktaş geçen sezon ilk yarıyı Quaresma tartışmalarıyla geçirmişti, bu sezon da Fernandes ile geçiriyor. Oysa ne çok derdi var Beşiktaş'ın... Bir gerçek var, Quaresma gibi bu süreci de Beşiktaş Kulübü iyi yönetemedi. Eylül ayından beri "Fernandes imza atacak mı, atmayacak mı?" tartışması var. Öyle ki Beşiktaş gelecek yıllarda Fernandes'i takımın lideri yapacaktı, hatta kaptanı bile yaptı. Böyle sorunlu futbolcular üzerinde uzun vadeli planlar yapmak büyük hata. Tıpkı Guti ve Quaresma'da olduğu gibi. Yol yakınken devre arasında bu 'karşılıksız aşk' bitsin... Saha kenarına gelip "Ben oyundan çıkıyorum" diyen sonra zorla sahaya dönen bir futbolcunun, Beşiktaş'ta artık forma giymesine gerek yok. Zararın neresinden dönülürse kardır.

YABANCI KARARI DEĞİŞMEMELİ!
Bir yabancı tartışmasının altına sürekli odun atılıyor. Sezon başında bir karar verildi. Haziran ayında yabancı sayısıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Tüm bunlar gözardı edildi ve takımlar ısrarla ne var ne yok yabancı futbolcuları kadrolarına doldurdular. Şimdi diyorlar ki; "Bu tribündeki adamlara boşuna para ödüyoruz." Sayın yöneticiler, ödemeyin... Zaten çoğu yabancı, PTT Ligi'nde bile zor oynar. Bir karar alınmış, dereyi geçerken at değiştirilmez artık. İstikrar için süreklilik esas olandır.

KONUŞMASI HOŞ DEĞİL!
Samet Aybaba, Beşiktaş'ın en zor sezonunda görevi kabul etmiş bir teknik adamdı
. Aylarca bekledi. Hatta ismi açıklanmadan bir gün önce Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Balmumcu'da Mustafa Denizli ile görüştü. Sonuçta Beşiktaş'ın başına geçti Aybaba... Fena da bir sezon yaşanmadı. Bilic ona göre daha şanslıydı çünkü takıma daha fazla takviye yapıldı. Konumuz bu değil tabi... Samet Aybaba, Fernandes'le ilgili bazı cümleler sarf etti. Onun alkollü idmana geldiğini, satılması yönünde rapor verdiğini anlattı. Beşiktaş da Aybaba'yı yalanladı. Arkasında da Aybaba aynı gece "Ben bir şey demedim" açıklamasını yaptı. Bir Beşiktaş teknik direktörü, kaptanı, oyuncusu dese de demese de bu tür bir polemik içinde olması hoş değil. Aybaba içkili olduğunu iddia ettiği Fernandes'e geçen sezon 28 maçta görev vermiş ve "O benim liderim" demişti!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA