Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

İkisi bir arada

Benim maç öncesi senaryomda savunma anlayışı bakımından kendi sahasında önde basan Bursaspor ve rakibi orta sahada karşılayan kompakt bir Beşiktaş düşüncesi vardı. Farklı olan şey Beşiktaş'ın da önde basmasıydı. Oyunda farkı yaratan ve doğru uygulayan, yani kazandığı toplara şekil verebilen, etkili olabilen ve pozisyon üretip golü bulan Beşiktaş oldu. Belki oyun 1-0'ken Bursaspor hala oyunun içinde kalıyordu ama 2-0'dan sonra tamamen Beşiktaş'ın istediği futbol oynandı. Belki maç 3-0'da kaldı ama çok daha farklı bir skor oluşabilirdi.
Dün akşamki devre arası yorumunda Rıdvan Hoca, Beşiktaş'ın oyununu anlatırken çok önemli bir noktaya vurgu yaptı. Beşiktaş'ın bu sene en büyük silahı olacak olan hücum oyunundaki çeşitliliği. Ve buna benim de ekleyeceğim savunma anındaki takım şekli. İşte ikisi birleşince biz buna futbolda doğru ve etkili oyun diyoruz. Zaten Beşiktaş'ta bu sene üst sıraları, belki de şampiyonluğu tek hedef haline getiren, 4'te 4 yapmasından öte verdiği bu görüntü.
Hatta Fernandes'in bile Beşiktaş'ı anlatırken artık geçen sene aldığı başrolü birçok arkadaşıyla paylaşması.

RAMON DA DOĞRU TRANSFER

Bireysel performanslardan bahsetmek gerekirse geçen senenin en skorer oyuncusu Olcay'ın bu sene en iyi maçını oynaması. Dün aksam çok etkili olmasa da Gökhan Töre'nin kendine güveniyle beraber oluşan oyun olgunluğu. Daha ilk maçındaki görüntüsüyle sol savunmada Ramon'un ben bu bölgenin oyuncusuyum demesi. Ve tabi sezon başında benim Sivok-Escude ikilisini gördüğümde bu ikili çok yumuşak kalabilir dememin yavaş yavaş yanılgısını yaşamam. Bir futbol şehri olan Bursa için bir şeyler söylemek gerekirse, yukarılarda görmeye alıştığımız Bursaspor'un bu kadro yapısı ve oyun anlayışıyla işinin çok zor olduğu bir gerçek. Lider Beşiktaş'ın bu performansıyla haftaya Galatasaray'la yapacağı derbi daha 5. haftada sarı-kırmızılı ekip açısından çok önemli bir hale geldi.

MAÇIN ADAMI: SİVOK

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA