Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Galatasaray kadrosu "Beni 3-5-2 oynat" diye bağırıyor

Mancini, Elazığ maçında 3-5- 2'ye dönüş yaptı. Bazı eleştiriler de var. Siz ne düşünüyorsunuz; 3-5-2 G.Saray'a uyar mı?
Taktiğin, sistemin; eskisi, yenisi olmaz. Elindeki adamlar neyse, onlara uyacak taktikle oynayan hoca, hocadır. Dünya, 3-5-2'den niye vazgeçti? Çünkü 3-5-2'nin ortasında oynayan liberonun; çok büyük bir futbol ustası ve futbol zekası olması gerekir.
Galatasaray'da, Popescu gibi bir adam vardı. Dünya futbolunda kaç tane Popescu var; 1995'ten bu yana? Yani hem savunmayı toparlayacak, hem savunmayı yönetecek, hem de oyunu başlatacak. Bu yetenekte kaç futbolcu var?
Galatasaray'ın iki sağlam beki yok ama kanat adamı gibi oynayan, iki tane vasat beki var. Bek olarak vasat; forvet olarak çok iyi... Eboue ve Riera...
G.Saray'ın kadrosu 'beni 3-5-2 oynat' diye bağırıyor. Aslında bunu Mancini geldiği gün düşünmeliydi. Mancini, "Ben daha takımı yeni yeni tanıyorum" diyor. Tanımaya başlayınca gördü ki bu kadrodan 4-4-2 çıkmaz. Ama bu kadrodan 3-5-2 çıkar. Onu denedi.
Mancini'nin yaptığı iş doğru... Bu takım 3-5-2 oynar. Orta sahanın göbeğinde, Yekta da gayet iyi oynadı. Melo ile Selçuk'u da daha ileriye sürdü böylece... Selçuk ile Riera bir tarafta, Melo ile Eboue öbür tarafta; kanat akınları geliştirdiler. Geride dört adam... İki stoper, bir sarkık libero, bir ön libero Yekta... Bana gayet mantıklı ve olumlu geldi. Mancini ilk defa olumlu bir iş yaptı Galatasaray'da...
Oyuncular arasında kriz yaratan 'duran top' konusu da çözülmüş görünüyor. Selçuk kullandı genelde... Sadece Burak izin isteyip kullandı ve o da gol oldu. Bence Galatasaray'ın en iyi frikikçisi Burak...


***
AYSAL ÇIRPINDIKÇA BATIYOR
G.Saray'ın gruptan çıkmak için kazanmak zorunda olduğu Juventus maçı sizce ne olur?
Zor maç... Juventus iyi oynamaya başladı. Arka arkaya kazanıyor. Serie A'da üst üste 7 maçtan galibiyetle ayrıldılar. Başarılı bir 3-5-2 uygulaması, Galatasaray'a aradığı galibiyeti getirebilir. Her ne kadar 'çilekçi' başkanımız Ünal Aysal, Juventus'u yenmekten umudunu kesmiş; "Real, Kopenhag'ı yensin; biz UEFA'ya gidelim, yeter" diyorsa da hiç belli olmaz. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, çırpındıkça batıyor. Ağzından çıkan her laf, kendisini biraz daha gözden düşürüyor. İyi de oluyor. Ben mutlu oluyorum. Konuşmaya devam etsin!

***
F.Bahçe'yi üstüne çekersen intihar edersin arkadaş!
Fenerbahçe, Çaykur Rize karşısında geriye düştü ama hanesine bir galibiyet daha yazdırmayı başardı. Fenerbahçe'yi nasıl buldunuz?
Medyaya göre destan!.. 'Harika Ersun Yanal. Muhteşem F.Bahçe yine kazandı!'
F.Bahçe nasıl 'iyi oynamış' olabilir onu anlamıyorum! İki golün; ikisi de duran toptan... İkinci golde Webo antrenmanda dahi bu kadar rahat vuramaz topa! Civarında rakip yok. Webo oyuna girmiş ve F.Bahçe korner atıyorsa o rakip savunmanın dikkat edeceği bir tek adam var: Webo...
Bu maçtan sonra F.Bahçe şampiyon olsaydı; ben G.Saray'ın yöneticisi olsaydım; bu maçın şike olduğunu bu görüntüyle iddia edebilirdim. Webo'yu öyle bıraktılar. F.Bahçe televizyonundan beter yayıncı kuruluş nasıl beyin yıkıyor, nasıl beyin yıkıyor! 'F.Bahçe fizik kondisyonla öyle yükleniyormuş ki eziyormuş!' Adamlar yaslanıyorlar. Bunu bir kere telaffuz etmedi! F.Bahçe'yi üstüne çekersen intihar edersin arkadaş! Çaykur Rize, Fethiyespor'dan kötü takım mı? Yapmayın, etmeyin gözünüzü seveyim! Kendi sahanda oyunu kabul ettiğin andan itibaren F.Bahçe'nin ekmeğine tereyağını sürersen, bir olmazsa biri olur.
F.Bahçe'nin üstüne gittiğin anda da gol atarsın. Türkiye'nin en kötü savunmalarından biri F.Bahçe'de, biri G.Saray'da, biri de Beşiktaş'ta...
Bunların üstüne oynayacaksın. Ama bunu ben söylüyorum; ben dinliyorum.

***
CANER, ALVES ve EGEMEN normal şartlarda maç bitiremez!
Maçın hakemi Yunus Yıldırım'ı nasıl buldunuz?
F.Bahçe amigosu yazarlar bile 'Caner niye atılmadı?' diye soruyorlarsa... Caner, Alves ve Egemen, dünyanın en kötü hakemi yönetsin yine de bitiremez maçı... Bu isimleri tekrar tekrar sayıyorum: Alves, Egemen ve Caner! Ama Türkiye'de bunlar en fazla bir tane sarı kart görüyorlar, o sarı kartı gördükleri anda da biliyorlar ki bu onların beraat belgesidir. Ondan sonra istedikleri her şeyi yapabilirler.
Herhangi bir Fener maçını seçip, getirsinler bana; Caner'in oyundan atılması gerektiğini gösteren kaç tane pozisyon gösteririm. Şu maçta Bruno Alves kırmızı kart görmeliydi, bu maçta Egemen kırmızı kart görmeliydi, bu maçta Caner kırmızı kart görmeliydi; hiçbiri görmedi. F.Bahçe'nin her maçı böyle!
***
JUVENTUS'A KAR ŞI HER ŞEYİ DENE...
Sakatlıktan çıkan Sneijder'in de oynama durumu var. Mancini, Sneijder'i düşünmeli mi? 3-5- 2'de nasıl sonuç verir?
Şu G.Saray ile şu Juventus oynadığı zaman, Juventus'un kazanması normal. Bu durum, Mancini'ye şu hakkı veriyor: Deneyebileceğin her şeyi dene kardeşim! Başkanın da ifade ettiği gibi, peşinen kaybettiğin maça çıkıyorsun. Bu sana kumar oynama hakkı da verir. Sneijder oynayabilirse, büyük silah; oynayamazsa da değiştirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA