Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Emin Baba Türbesi

Okurların çoğu tek gazete alır. Bu yüzden diğer gazetelerde neler olup bittiğini pek bilmez. İşte eğlenceli bir olay...
Geçen gün Emin Çölaşan başından geçen şöyle bir olayı anlattı:
"Gazeteden çıktım. Kapının önünde ikisi bayan üç kişilik gruptan bir genç kızla çarpıştık, karşılıklı özür diledik. Dün gelen mesaj: 'Nişanlım ve baldızım sizin sayenizde ev bulduğumuzu söylüyor. Üçümüz deliler gibi ev arıyorduk. Kesemize göre olanı beğenmiyorduk, beğendiklerimiz ise pahalı geliyordu. Tam geri dönerken Hürriyet binası önünde baldızım sizinle çarpıştı. Sonra kendi kendimize gülüşmeler, ünlü biriyle çarpışmanın verdiği şaşkınlık ve kendini beğenmişlik! 'Ben çarptım, bak izi hâlâ şurada duruyor' lafları yorgunluğumuzu biraz olsun aldı. Ve kızlar bu olayın uğur getireceğini, ev bulacağımızı söylediler. Gerçekten de sizinle çarpıştıktan hemen sonra baktığımız ilk evi tuttuk. Hürriyet binasının hemen arkasındaki sokakta. Sayenizde ev bulduk. Size teşekkür ediyoruz. FÇ.'
Ben de nişanlılara mutluluk diliyorum. Sorunları olursa beni kaldırımda beklesinler, yine çarpışalım!" (Hürriyet, 20 Ekim)
Çölaşan bunları yazar da, belalısı Fehmi Koru durur mu? Anında espriyi patlattı:
"Bakarsınız, sadece ev arayan çiftler değil, kısmeti kapalı kızlar, alacaklısı tepesinde tebelleş borçlu esnaf, çocuğuna şifa arayan aileler de Hürriyet'in kapısında sıra olmuş... Sonuç da alırlarsa, bakarsınız, Hürriyet binasının köşesi Oruç Baba Türbesi'ne dönüvermiş" (Yeni Şafak, 21 Ekim)
Dileği olanlar Emin Baba Türbesi'ne ne götürür, ne diker, ne bağlar acaba? Mesela postal bağcığı uyar mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA