Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Festival hayırlı ola

Yalıkavak Film Festivali başladı ve mutlu etti çok kişiyi. Her daim sulu zırtlak magazinle, müptezelleşmeye çeyrek kalmış yaşam "şekilleriyle" anılan pek çok bölge gibi Yalıkavak da giderek hak ettiği gerçek kıymeti bulacak umarım.
Belediye düzenliyor ama Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği de büyük. Başkan Mustafa Saruhan'ın heyecanını görünce "bu iş tutar" dedim içimden ama 25 Ağustos'a kadar sürecek festivalin can suyunu vermek, uzun soluklu ve geleneksel kılmak için ilgiyi eksik etmemeliyiz.
Baksanıza dünyaca ünlü eserler ücretsiz olarak açık havada tatilcilerle buluşuyor, etkinlik Akdeniz ve Ege'nin kültür çeşitliliği içinde bölgesel film festivali olmayı hedefliyor.
"Filmlerden örnek" mi dediniz? Hay hay:
Yalıkavak sahilinde oluşturulan yazlık sinemada Akile Nazlı Kaya'nın "Dünyayı Kurtarmaya Çalışanlar", Okan Avcı'nın "Telvin", Bertan Başaran'ın "Sensiz Yaşanmaz" adlı belgeselleri ve uluslararası ödüllü Finlandiya'dan "Beş Yıldızlı Hayat", Almanya'dan "Gökyüzünün Kalbi", Yunanistan'dan "Encardia Dans Eden Taş", Hollanda'dan "Karsu", Fransa'dan da "Dünyanın Susuzluğu."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA