Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Madem yüzme bilmiyordunuz, neden kavak ağacına çıktınız ki?

İanılır gibi değil... Cumhurbaşkanı seçimine dört gün kalmış... Ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kılıçdaroğlu ile birlikte ortaya çıkardıkları adaylarına bağış yapılmasını isterken, ondan "Emsalettin Bey" diye söz ediyor. Kılıçdaroğlu'nun da, ortak adaylarından "Ekmeloğlu" diye söz ettiğini hatırlıyoruz.
İnanılır gibi değil... Yayınlanan birinci bedduası ile bütün imajı değişip yıkılan Pensilvanya'da mukim örgüt lideri bir beddua daha seslendirerek, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verebileceğini zannediyor... "İman-ı Ekmel", "İhsân-ı Ekmel", "İhlas-ı Ekmel", "Rıza-yı Ekmel", "Yakin-i Ekmel" benzeri tekerlemelerle, 2014 yılı Türkiye'sinin siyasetine sözde uhrevi katkılarda bulunuyor.
Aslında bu tür beddualarla imajını daha da yerle bir edeceğine Bahçeli'ye "Emsaleddin" değil "Ekmeleddin" demesi gerektiğini öğretmeyi deneseydi, herhalde daha hayırlı bir iş yapmış olurdu.

Asıl komedi yakında
Olayı eğlenceli yanı ile ele almayı denediğinizde, içinde bulunduğumuz sürecin gülünecek yanlarının hiç de az olmadığını görebilirsiniz... Ama asıl komedi, Cumhurbaşkanı seçiminin sonucu belli olduktan sonra sahnelenecek... Bu komedinin senaryosuna dönük çok başarılı bir deneme yapmıştı Salih Tuna dünkü Yeni Şafak'ta. Bir bölümünü aktarayım:
GECE / 10 AĞUSTOS 2014 / Saat: 01.45 (Kılıçdaroğlu- Bahçeli görüşmesi)
BAHÇELİ - Bu Emsalet Bey nedir yahu, alayımızın toplamından çok az oy aldı./ KILIÇDAROĞLUSayın Bahçeli lütfen herkes kendi partisi adına konuşsun. Biz oylarımızı artırdığımızı düşünüyoruz. Bu bakımdan da çok umutlu, çok sevinçliyiz./ BAHÇELİ - Ne diyorsun sen, asıl biz oylarımızı artırdık./ KILIÇDAROĞLUÖyle olsaydı 'çatı adayınız' nal toplamazdı./ BAHÇELİ - Şimdi 'çatı adayınız' mı oldu?!/ KILIÇDAROĞLUEkmeloğlu'nu keyfimden seçmediğimizi siz de çok iyi biliyorsunuz./ BAHÇELİ - Biz keyfimizden mi seçtik sanki./ KILIÇDAROĞLUValla onu bunu bilmem, ben sonuçlara bakarım. Horoza sormuşlar, yumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurt.../ BAHÇELİ - Horozun da tavuğun da yumurtanın da ben... Söyletme beni şimdi! Bak Kılıçdaroğlu, bana o fıkralar sökmez. Bir laf söylerim anında talihsiz bedeviye dönersin. Aklını başına al.

Kim kimin oyunu aldı?
KILIÇDAROĞLUSinirlenmenize hiç gerek yok. Gerçekleri kabul etmek zorundasınız. Seçim sonuçları ortada; biz oyumuzu artırdık./ BAHÇELİ- Siz oyunuzu artırdınız da bizim oylarımız nereye gitti peki?/ KILIÇDAROĞLUValla siz oylarınızı Ekmeloğlu'ndan arayacaksınız, bizden değil. İstiklal Marşı'nı bilmezse olacağı buydu. Milliyetçi oyları Erdoğan'a kaptırdı./ BAHÇELİ- Hayırdır, Das Kapital'den hatim mi indirdi de sosyal demokrat oyların alayını topladı. Boş konuşma; Emsalet kaç oy aldıysa alayını bizden aldı./ KILIÇDAROĞLUBen sonuçlara bakarım. Hesap ortada./ BAHÇELİ- Kardeşim ben hesap kitap adamıyım. Hesabımı yaptım da geldim buraya. Bak şimdi, Erdoğan'ın oylarını CHP'nin oylarına böl, MHP'nin oylarının yarısını Emsalet'ten çıkar, çıkan sonucu Erdoğan'ın oylarıyla topla, bak bakalım kaç yapıyor?/ KILIÇDAROĞLUNe yapıyor?/ BAHÇELİ - Yaaaa, gördün mü! İşte böyle.

Komedinin devamı
ÖZEL KALEM- Efendim Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu hatta, sizinle görüşmek istiyor./
KILIÇDAROĞLU- Benimle mi?/ ÖZEL KALEM- İkinizle de efendim./BAHÇELİ - Yok de!/ KILIÇDAROĞLUBen de yokum./ ÖZEL KALEM- İkinizin de burada olduğunu öğrenmiş efendim. Çok ısrar ediyor./ KILIÇDAROĞLU- Bağla o zaman. Madem ikimizle konuşmak istiyor hoparlörden konuşalım./ İHSANOĞLUAloo... Rahatsız ettim kusura bakmayın./ KILIÇDAROĞLU- Biz de biraz önce Sayın Bahçeli'yle sizi tartışıyorduk./ İHSANOĞLULütfen benim için tartışmayın./ BAHÇELİ- Senin için tartışmıyoruz, senin yüzünden tartışıyoruz./ İHSANOĞLUSize bir müjde vermek istedim efendim. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde, şayet uygun görürseniz tabii, adayınız olmayı kabul edeceğimi şimdiden bilmenizi isti..../ KILIÇDAROĞLU- Ne yaptın Sayın Bahçeli, telefonu adamın yüzüne kapattın!/ BAHÇELİ- Biz bunun neresini aday gösterdik ya, hay elim kırılsaydı.
........
Bu komedinin devamında Pensilvanya'dan "Sizin siyasi becerinize güvenip kendini ortaya atan herkesin evine ateşler düşsün, ocakları yıkılsın" içerikli bir beddua da gelebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA