Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Karamanlis'i davet etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çiftinin Atina'ya gerçekleştirdikleri resmi ziyaret, Türk-Yunan ilişkileri tarihine geçecek kadar görkemli ve renkliydi. Atina'da Cumhurbaşkanları gibi askeri bando ve kırmızı halılarla karşılanan Erdoğan, dün aynı görkemli törenlerle Batı Trakya'ya uğurlandı. Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in, Erdoğan ile geliştirdiği özel ilişkilere paralel olarak Karamanlis'in eşi Nataşa ile Erdoğan'ın eşi Emine'nin de birbirleriyle kaynaştıkları gözlendi. Emine Erdoğan, Nataşa'nın mihmandarlığında Atina caddeleri ve arkeloloji sitelerinde dolaşırken Yunan halkı tarafından sıcak karşılanması ve geçtiği yerlerde elini sıkmak için özellikle kadınların kuyruklar oluşturması; Türk-Yunan anlaşmazlıklarını unutturacak boyutlara ulaştı.

Sıcak öpücük
Yunan Başbakanı Karamanlis, dün sabah Atina'dan ayrılırken güle güle demek için son kez Başbakanlık sarayında ağırladığı Erdoğan çifti ile, protokolde öngörülen 10 dakikalık süreyi aşarak 30 dakika görüştü. Karamanlis'in hiç beklenmedik bir anda Emine Erdoğan'ı kucaklayarak -uzaktan bile olsa- öpmesi Karamanlis- Erdoğan ailelerinin bundan sonra da görüşeceklerinin habercisi oldu. Nataşa ile Emine'nin kucaklaşıp öpüşmeleri daha uzun sürdü. Başbakan Erdoğan'ın Atina ziyaretinde Ege ve Kıbrıs gibi önemli konuların nasıl çözüleceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak Karamanlis ile Erdoğan, Türk-Yunan anlaşmazlıklarının giderilmesi ve Kıbrıs sorununa nihai bir çözüm şekli bulunması için iki ülke ilişkilerinin pekiştirilmesi konusunda mutabık kaldılar.

Yunan basını Erdoğan'ın bu ziyaretiyle Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir dönemin daha başladığını belirtirken; Ege kıtasahanlığının belirlenmesi, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması, Ruhban okulunun açılması ve Türk-AB ilişkilerinin geleceği açısından önemli bir adım atıldığına dikkat çekiyorlar. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile eşi Natasa Karamanlis'i, Türkiye'ye davet etti. Erdoğan, Karamanlisler'e, "Sizi, en kısa sürede Türkiye'ye bekliyorum" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA