Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Schuster'i şimdi kovun

Beşiktaş gerçekten tuhaf bir takım. Önemli yıldız transferleriyle sezon başında şampiyonluğun en önemli favorisiyken 13 hafta sonunda bu hedeften oldukça uzaklaşmış görünüyor. Bunun başlıca nedeni kesinlikle teknik direktör Bernd Schuster'dir. Zira yönetimin bugüne kadar yapabileceği fazla bir şey yoktu. İyi bir kadro yaptılar. Başına da hocayı getirdiler. Seyirci tam destek verdi. Camia kenetlendi. Ama bugün durum ortada.
Schuster, hoca olarak da, insanlık olarak da eksikleri olan bir adam. Hoca olarak eksikleri ortada. Beşiktaş, yediği gollerin çoğunu İstanbul'da hem de mütevazı takımlardan yemiş. Üstelik birbirine çok benzeyen goller. Buna önlem alması gereken Schuster, açık bir şekilde görevini yapmamış ya da yapamamıştır.
Gelelim insanlığına... Beşiktaş, iki hafta önce Kasımpaşa maçında puan kaybettikten sonra Schuster'in "Hakemlerin bize saygısı yok" deyişi hatırlanacaktır. Bu, bir bahane. 13 haftaya baktığımızda Beşiktaş'ın hakemlerden şikayet etmeye pek fazla hakkı yok. Aynı Schuster'in Konya maçından sonraki rezilliğine ne demeli? Türkiye'de 1960'ların futbolu oynanıyormuş! Bu, komik, çocukça ve futbol cehaletini ortaya koyan bir açıklamadır. Günümüz şartlarında hangi takım 1960'ların futbolunu oynarsa en az üç oyuncusu sahadan atılır. Bunu Schuster'in beyni anlayamıyor. Oyun kuralları 50 sene içerisinde o kadar çok değişti ki; artık kanataçyo ya da sokak deyimiyle "Çanakkale geçilmez" futbolunu oynayabilmek pratik olarak mümkün değil.
Velev ki; Schuster söylediği bu saçma sözlere gerçekten inanıyor. O zaman Türkiye'ye niye geldin kardeşim? Türkiye'ye tatil planlayan bir Alman turist bile gideceği şehirdeki otelleri, restoranları, barları inceleyip gelirken sen böylesine yine senin sözlerinle demode bir futbol ülkesine neden geldin?

ÇOK GEÇ OLMADAN...
Gelelim Beşiktaş yönetimine... Sezon başından beri çok fedakarlık yaptınız. Çoğu şeyi de doğru yaptınız. Hatta sezon başında Schuster'i getirmeniz de doğru karardı. Ama bugünler radikal karar verme zamanıdır. Galatasaray yönetiminin Rijkaard'da yaşadıklarını Demirören yönetimi Schuster ile yaşamamalı. Zaten bir gün gelecek Schuster'i kovacaksınız. Ama o gün Beşiktaş için çok şeyin bittiği gün olmasın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA