Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Çok kötü bir derbiydi!

İki takımın da ligde zaten ahı gitmiş vahı kalmış. Sözüm ona bir derbi oynadılar. Beklenti; puan yönünden bir şey değişmeyecek olsa da futbol kalitesi ve mücadelenin yüksek olmasıydı. Ama hiç biri olmadı. Oyuncular sapır sapır dökülüyorlar. Galatasaray'a bakıyoruz Ayhan dışında oynayan, bir şey yapmaya çalışan oyuncu yok. Beşiktaş'ta da Guti çok yorgun, belki de hasta. Quaresma bir şeyler yapmaya çalışıyor, adam eksiltiyor ama hepsi bu.
İlk yarıyla bakıyoruz orta sahayı çabuk geçip pozisyon bulmaya çalıştılar. Galatasaray'da Baros, Beşiktaş'ta Bobo rakip defans içerisinde eridiklerinden etkili olamadılar. Uzun yıllardır böyle zevksiz bir derbi izlememiştik.
Galatasaray defansı eskisi gibi, baskıyı yediklerinde tel tel dökülüyorlar. İkinci devrede yedikleri gole bakın. Yan top, Aurelio'nun sırtı dönük ama vurduruyorlar, top da mükemmel yere gidip gol oluyor. Hele hele bir ikinci gol var ki evlere şenlik. Simao dubaları deviren araç gibi ilerliyor. En son Mustafa Sarp vuruyor ama Simao topu tekrar kapıp Aykut'la karşı karşıya kalıp golü yapıveriyor.

AMAÇSIZ BİR MÜCADELE!
Buna karşılık Schuster'den sonra Beşiktaş'ın oyun sisteminde değişiklikler olmuş. Tayfur Havutçu daha dengeli, daha akıllı oynatmaya çalışıyor. Top Galatasaray'dayken bütün oyuncular topun gerisinde. Adeta tüm takım rakibi kendi sahasında karşılıyor. Böyle olunca da Galatasaray fazla pozisyon bulamadı. Sadece ilk 15 dakika Galatasaray'ın iyiymiş gibi görünmesinin sebebi de Sivok ve Toraman'ın çıkarken hata yapmalarıydı. Ama sonra onlar da toparladılar ve özellikle yan toplarda çok etkili oldular. Koskoca Galatasaray ve Beşiktaş'ın ligde bu halde olması oynadıkları derbiyi de olumsuz etkiliyor. Kimse kimseye kızamıyor bile. Seyirci bağırıyor ama onlarda da gerçek bir ciddiyet yok. Rakibe kızmış gibi davranıyorlar ama aslında kızdıkları da yok. Beşiktaş için tek bir amaç var o da kupa finali. Galatasaray için ise hiçbir şey yok.
Böyle maçlarda hakem için de söylenecek fazla şey olmamalı. Yunus Yıldırım genelde oyunu oynatmaya çalışan bir hakem. Dün gece de öyle yaptı. Felsefe belki iyi ama böyle olduğunda da bazı fauller cezasız kalıyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA