Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Polis olmanın yaş sınırı

Polis olarak alınacak 10 bin üniversite mezununun yaş sınırının 25, askerliğini yapanlar için 27 olacağını duyduk. KPSS'de lise mezunu olarak alınacakların bile yaş sınırı en az 30 iken üniversiteyi kazanmak için dershanelere gitmiş, en az dört yıl üniversite okumuş (5-6 yıl okuyanlar da var), okulu bitirdikten sonra da iyi bir işe girebilmek için yıllardır uğraşan üniversite mezunlarının yaş sınırının 25 ve 27 olmasını anlayabilmiş değiliz. Hatta, 25 ve 27 yaştan gün almamış olmak dendiği için, gerçekte asıl sınır 24 ve 26 yaş...
Kabaca bir hesap yaparsak, 18 yaşında liseyi bitiren bir kişi, en az bir yıl dershaneye gitse, ortalama olarak da 4-5 yıl okusa (okulu uzatmış veya 4 yıldan fazla süreli bir fakültede okumuş olabilir) ve 1-2 yıl işe girmek için uğraşsa, yaşı zaten en az 24 oluyor. Ya da örneğin mezuniyetten sonra 1-2 sene çalışıp askerlikten sonra eski işine giremeyen ve başka iş de bulamayanlar için yine 26 yaş engeli çıkıyor. Eğer, memurluk için bu yaş sınırlarından yukarıda olanlar herhangi bir yönden sakınca teşkil ediyorsa, o zaman KPSS sınavıyla memur yerleştirmelerinde, hem de lise mezunlarında, niye yaş sınırı en az 30 oluyor o zaman?
Sayın Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan ve Sayın İçişleri Bakanımız Abdülkadir Aksu. Yıllardır, iş için kapısı çalınmadık yer bırakmayan biz üniversite mezunu işsizler için çok büyük bir fırsat yarattınız. Bunun için sizlere sonsuz teşekkürler ediyoruz. Ancak binlerce mağdur üniversite mezunu adına sizden rica ediyoruz: Lütfen, üniversite mezunlarının polis olabilmesi yaş sınırını herkes için 30 ya da en azından, askerliğini yapmamışlar için 27, yapmışlar için 30 yapın. Böyle olursa, devletimiz bundan hiçbir zarar görmez. Sonuçta yine sınav olacak ve alınacak polis sayısı yine 10 bin olacak.
Bir Grup Üniversite Mezunu

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA