Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Sabah Toplantıları

Egeli Sabah'ın düzenlediği 'Sabah Toplantıları'nın ilkini, bugün İzmir'de gerçekleştireceğiz. "Sabah Toplantıları" ile amacımız; yılda dört ya da beş kez, Ege'nin ve İzmir'in gelecek bakışına katkı sağlayacak, yeni ufuklar açabilecek konuşmacıları ağırlamak. Bu faaliyetimizi, yerelden ulusala açılan pencerede, yurttaş gazeteciliğinin bir parçası olarak görüyoruz. 'Medyatik bir ego şişkinliği' yaratmak peşinde değiliz.
Amacımız, Egeli Sabah'ın yayınını sürdürdüğü kente ve bölgeye karşı taşıdığı kamusal sorumluluğu paylaşabilmek, konuşulan alanlarda ise tam bir 'serbest kürsü' özelliği yaratarak, İzmir ve Ege Bölgesi için artı değer üreten bir yerde durabilmek. Bugünkü toplantımızın konuşmacı konuğu Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener.
Uzun yıllar, yaşamını çok başarılı bir hekim ve öğretim görevlisi olarak sürdüren Uğur Erdener'in hayatı, birbirinden farklı alanlarda, övgüye değer çok sayıda özellikle bezenmiş.
Parlak bir akademik hayatın sahibi Erdener, 2008-2011 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi rektörlüğünü de yürüttü.
Uğur Erdener, aynı zamanda iyi bir sporcu. Spora genç yaşta atletizm ile başlayan Erdener, uzun yıllar basketbol oynadı, antrenörlük yaptı.
Çok sayıda spor kulübünde yönetici olarak görev üstlendi.
Erdener, amatör bir sporcu olarak başlayan spor kariyerinde, bir Türk spor insanının ulaşabileceği en güzel yerlere ulaştı.
Geçmiş yıllarda dört dönem Okçuluk Federasyon Başkanlığı da yapan Erdener, 2005 yılında 142 ülkenin üye olduğu merkezi Lozan'da bulunan Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanlığı'na seçilerek, olimpik bir spor dalının dünya başkanlığını üstelenen ilk ve tek Türk spor adamı oldu. Erdener 2009 yılından bu yana Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Başkanı olarak görev yapıyor.
Uğur Erdener, bugün Sabah Toplantıları'nda EXPO 2020'ye aday İzmir ile 2020 Olimpiyatları'na aday olan İstanbul'un; bu adaylık süreçlerinde birbirini nasıl olumlu yönde etkileyebileceği üzerine, değerli bir konuşma yapacak. Uğur Erdener'in bu hassas konuda neler söyleyeceğini, doğrusu ben de çok merak ediyorum. Elbette dinledikten sonra, sizlere de aktaracağım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA