Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Konak'ın üç yılı

Dün Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın 3. yıl basın toplantısını izledik. Hakan Tartan, meslektaşımız, çok eski bir dostumuz.
Ama bu kişisel yakınlığımdan sıyrıldığımda; kamusal noktadan bakıp, üç yıllık hizmet dönemini, sahici, objektif gözlükle değerlendirdiğimde; çok olumlu bulduğumu, kendisini başarılı bir belediye başkanı olarak gördüğümü, yazabilirim.
Tartan, üç yıl süresince, kentlilik bilincini öne çıkaran, insana hizmeti ve insani değerleri yücelten, kültürel-sanatsal anlamda, kente yakışır düzeyde faaliyetler yürüten, vefa duygusuyla hareket eden, kentlilerin kullanacağı yeşil alanlara önem veren, sosyal hizmetleri ön planda tutan, gündelik belediye hizmetlerinin olumlu yürümesine öncülük yapan, İzmir turizmine destek olan, engelli yurttaşların sorunları karşısında hassas, çevreye duyarlı, hayvan haklarını gözeten, okulların yenileştirilmesine omuz veren, muhtarları dinleyen, 'sevgi yolu' düzenlemesi başta olmak üzere, Konak'taki tüm semtlerde 'fiziki çalışmaları' hızlandıran bir politika yürüttü. Tartan, tüm bu hizmetler toplamını sürdürürken, belediye başkanı kimliğiyle, gergin siyaset arenasının dışında kalmaya, kimseyi ötekileştirmemeye de, özen gösterdi. Bu olumlu bir duruş. Hakan Tartan'ın kentin lehine bu tabloyu koruyarak, daha geliştirmesini diliyoruz. Tartan'ın, toplantısından yansıyanları, haberimizde detaylı okuyacaksınız.
Son yaptığı işler arasında, dün bizimle paylaştığı bir çalışmayı da çok sevdim. Konak Belediyesi, "İzmir Kültür Turizminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında, İzmir Kalkınma Ajansı'nın da desteğini alarak, "İzmir'in Gizli Kültür Cevherleri" adını taşıyan; Türkçe, İngilizce, Almanca, İtalyanca; özel fotoğraflarla bezenmiş, şık, estetiği yüksek, 300 sayfalık ciltli bir katalog-kitap hazırlamış. Çalışmada, çok sayıda değerli yazarın imzası var. Bu katalog-kitap, İzmir'in EXPO adaylığında sürdürülen, sürdürülecek lobi faaliyetlerinde, İzmir'in daha iyi tanıtılması amacıyla, rahatlıkla kullanılabilir. Hakan Tartan'ı kutluyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA