Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Derbinin güzellikleri

Futbol zevkimizin lokomotifi hiç kuşkusuz derbi maçları... Siz; futbolseverin deplasman hakkını elinden almaya kalkarsanız ya da iki gündür olduğu gibi gel-git kararlarla kafaları karıştırırsanız bir nevi futbol cinayetine teşebbüs etmiş olursunuz.
"Dekoder satışı, raiting yarışı, reklam pastası" diye diye yıpranan, şike-teşvik olaylarıyla nefessiz kalan futbol zevkimize deplasman yasağı koymaya kalkmak bu ortamda hiç de şık olmadı. Sorumluluktan kaçan iki kulübümüzün karşısına "iyi günde, kötü günde, her zaman her yerde yanındayız" demenin anlamını bilen taraftarlar ve futbolseverler çıktı. Kamu vicdanını zedeleyecek bu karara attığı tweetlerle karşı koyan Bakan Suat Kılıç'ın da tavrıyla bu yanlıştan geri dönüldü. Artık güzel ülkemin futbol dahil her alanda yasaklarla değil, kurallarla yönetilmesi gerektiğini anlamamız gerek.
Beşiktaş-F.Bahçe derbisi tadıyla tuzuyla, dinamik futboluyla, pozisyonlarıyla ama daha önemlisi tribünde yerini alan rakip taraftarlarıyla beklentileri fazlasıyla karşıladı. Siyah-Beyazlı takım ilk yarı Ernst ve Veli ile orta sahayı dinamik tutmayı başarırken zaman zaman eleştirdiğimiz Aurelio bu ikiliden geri kalmadı. Beşiktaş adına en iyi futbolu Mustafa Pektemek gösterdi. İlk gol Simao'nun ayağından gelse de Pektemek doğru koşuları ve hırsıyla bir cevher olduğunu ortaya koydu.

CANER ÇIKTI, KARTAL'A YARADI
İkinci yarı Carvalhal'ın Pektemek-Almeida, Aykut Kocaman'ın Mehmet Topuz-Özer değişikliği birbirini karşılar. Ancak Aykut hocanın Stoch'u oyuna alırken Fener'in sahadaki en iyisi Caner'i çıkarması Siyah-Beyazlı takımın elini güçlendirdi. Direkten toplar hesaba kattığımızda ve Beşiktaş'ın geneldeki pozisyon üstünlüğüne baktığımızda misafir takım 2-2'ye sevinip, Beşiktaş 3 puanı kaybettiği için üzülebilir. Burada Beşiktaş'ın en büyük kazancını Carvalhal'ın ve takımın güven tazelemesini söyleyebiliriz. Sözün özüne gelirsek..
Derbi adına yakıştı. Ancak bir o kadar Van'a destek için yüreklerinden süzülen sevgiyi atkılarını sahaya atarak gösteren Beşiktaş taraftarını kutluyorum. Ve "Yine Van için tek yürek" diyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA