Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Burak varsa maç bitmez!

Perşembe günü PSV maçından sonra Trabzonspor için Kayseri zorlu bir deplasmandı. Çünkü Trabzonspor'un maç trafiği ve yorgunluğu Kayserispor'dan daha fazla.
Bir de böylesi bir maçın ilk dakikalarında savunmanın büyük hatasından kaynaklanan golle 1-0 mağlup duruma düştüler. Golden sonra rakip alanda topla daha fazla oynamaya başladılar ancak hücumdaki uyumsuzluk yüzünden sonucu değiştiremediler. İkinci yenilen gol serbest vuruştan geldi.
Bu maçta farkı yaratan bana göre duran toplardı. İlk yarı bitiminde önümdeki notlara baktım. Trabzonspor 6 korner, 3 serbest vuruş kullanmış Olcan ve Volkan Şen tarafından... Bu duran toplarda bırakın pozisyon yakalamayı heyecan vermekten bile çok uzaklar! Beşiktaşlı Fernandes ya da Colman olsa skora etki edebilirlerdi.
Orta sahada Zokora-Aykut arasında hiçbir uyum yoktu. Hücuma çıkmayan Zokora savunma görevinde bile aksadı. Alanzinho da önde oynayan arkadaşlarına hiçbir destek vermedi. Mustafa Yumlu ve Giray defansta S.O.S vermeye devam etti.

VOLKAN'IN ÇIKMASI HATAYDI
İkinci yarı Alanzinho ve Zokora'nın yerlerine Colman ve Henrique girdi. Trabzonspor oyunda tüm riskleri eline aldı. Henrique Burak'a destek verdi. Colman'ın kullandığı serbest vuruşta Mustafa Yumlu golü atsa Trabzonspor için daha erken maça ortak olma şansı doğabilirdi.
Geldiği günden bugüne kadar en olumlu performansını sergileyen Volkan Şen, mükemmel bir gole imza attı. Olcan sahada dururken, Volkan'ın oyundan çıkması hataydı. Fakat Trabzonspor savunmasının çok büyük hatası, ki aynı PSV maçında yenilen ikinci gole benzer, Kayserispor'un üçüncü golü geldi.
3-1'den sonra Kayserispor oyunu istediği gibi yönlendirdi. Çok adamla hücumu düşünen Trabzonspor karşısında girdikleri birçok gol pozisyonunu değerlendiremedi. Ama elinizde Burak gibi bir oyuncunuz varsa, sizin için bitti denilen böylesi maçları döndürme şansınız vardır. Burak önce serbest vuruştan mükemmel bir golle takımına hayat verdi, sonrasında Celustka'nın soldan getirdiği topla da beraberliği kazandıran isim oldu.
Savunmadaki bu hatalar devam ettikçe Trabzonspor'un işi sadece PSV rövanşında değil ligde de kolay değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA