Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Meclis'in güvencesi

PKK'lılar sınır dışına çıkacak ama nasıl?
Selahattin Demirtaş, konunun İmralı'da konuşulduğunu, Öcalan ve PKK'nın "Güvencesiz geri çekilme olmaz" dediklerini söylüyor. Demirtaş'ın konuyla ilgili sözleri şöyle: "Hükümet göz yumarım diyor.
Ama bu BDP'nin değil, Öcalan ve PKK'nın önerisidir. Parlamenterlerden oluşacak komisyonun kuruluş yasasında, geri çekilmeye nezaret etme, süreci denetleme, gerekli önerileri hükümete yapma gibi konular yer alır. Bu da, geri çekilenlere güvence veren bir yasaya dönüşebilir. Yüz yıllık bir isyan bitiyor; çaktırmadan bu iş olsun bitsin yaklaşımı kabul edilemez.
"
Demirtaş'tan henüz Öcalan'ın çekilme talimatı vermediğini öğreniyoruz.
Anlaşılıyor ki, bir nevi yasal güvence bekliyor. Aynı zamanda Murat Karayılan'ın da, orta kademedeki PKK'lıları ikna etmek için, talimatı Öcalan'ın sesinden duymak istediği bilgisini alıyoruz.
CHP de, Meclis'te bir komisyonun kurulmasını talep ettiğine göre, pekâlâ parlamentoda bir komisyon oluşturulabilir. AK Parti, gene kendi istediği akil adamlar grubunu kursun.
Barış sürecine destek bu kadar büyükken, daha ilk adımda, süreç tıkanmasın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA