Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Gezi araştırma önergesi

Gezi olaylarıyla ilgili AK Parti grubu bir araştırma önergesi verdi. Önergenin dili, biraz sorunlu görünüyor: "Taksim Gezi Parkı projesine özgü olarak başlayan protestolar, kısa zamanda, herhangi bir amacı ve talebi olmayan hükümet aleyhtarı şiddet ve vandalizm görüntülerine ve ideolojik bir harekete dönüşmüştür. Sosyal medyada sıkça dezenformasyon yapılmış, provokatif bir dil kullanılmıştır... Kolluk güçleri, yasaların kendilerine verdiği çerçevede müdahalede bulunmuştur. Bazı kolluk güçlerinin yetki sınırını aşması normal karşılanamayacağı gibi, yasa dışı eylemlere karşı hukukun kendisine tanıdığı yetkileri kullanması, yani görevini yerine getirmesi de eleştirilemez... İktidarı sandık yerine kaba kuvvete başvurarak sokakta arama girişimleri demokrasilerde kabul edilemez..."
Önergenin gerekçesini okuyunca insan, "AK Parti zaten hükmünü vermiş" diyor. Protestonun, "yeşil" meselesinden kopup hükümet aleyhtarı bir eyleme dönüşmesi, onu gayrimeşru yapmaz. Ayrıca, şiddete başvuran protestocuların mevcudiyeti, toptancı bir bakış açısıyla "Herkes yakıp yıktı; kamu malını tahrip etti" şeklinde de değerlendirilemez. Biraz da polis müdahalesi gençleri tepki vermeye sevk etti; bunu da unutmayalım...
İnşallah Araştırma Komisyonu raporu daha farklı ve daha kapsayıcı bir dille yazılır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA