Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Seçim sistemi

Erdoğan, "Oldu-bitti yapılıyor" iddiasına, seçim sistemini tartışmaya açarak cevap verdi. Bütün siyasi partileri ilgilendiren bir konuda uzlaşma çabası doğru bir tercih.
Mevcut sistemi kimse istemediğine göre, ya "daraltılmış bölge", ya da "dar bölge" benimsenecek. Muhtemelen, % 5 barajı ve daraltılmış bölge uygulamasına geçilecek. Ama unutmayalım, 5 milletvekilinin seçileceği daraltılmış bölgeler 1'inci ve 2'nci partiye yarar; küçük partileri elimine eder. Bunun sonucunda hem MHP, hem de Güneydoğu haricinde BDP olumsuz etkilenir. Benim tercihim, sıfır baraj, iki turlu dar bölge sistemi. Amerika'da, İngiltere'de, Fransa'da dar bölge uygulanıyor. Hem lider sultasını kırması, hem de seçmenin kendi partisi haricinde diğer partilere yönelmesini sağlaması açısından faydalı bir sistem. Böylece Türkiye'de seçmen tabanında ittifaklar doğabilir. Bu da keskin fay hatlarını yumuşatır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA