Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Eskişehir'deki flaş bellek

Yargıtay, Hakan Büyük'ün Eskişehir'de kaldığı evde yapılan ve tüm aşamaları kamera ile kayıt altına alınan aramayı gerekçeli kararında şu şekilde anlatıyor: "19.2.2011'de, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbar üzerine, 22.2.2011'de, Hakan Büyük'ün Eskişehir'de kaldığı eve girilmiş, komodin çekmecesinde ele geçirilen flaş bellekteki her bir belgenin şifresi, şifre kırma programı aracılığıyla 2 günlük bir çalışma sonucu kırılmış, sanığın oğlunun adı ve doğum yılına karşılık gelen şifre kullanılarak, gizlenen belgelerin içeriğinde istihbari bir kısım bilgi ve belgelerin yanı sıra, Hakan Büyük'ün de imzasının bulunduğu istihbari raporlar ile Suga Harekât Planı ve Oraj Hava Harekât Planı kapsamındaki bilgilere ulaşılmıştır."
Yargıtay, söz konusu dijital delillerin sahte olduğu, başkaları tarafından İstihbarat Karşı Koyma birimine ve Hakan Büyük'ün flaş belleğine konulduğu iddiasına da şöyle cevap veriyor: "Hakan Büyük ve Kemalettin Yakar, istihbarat sınıfından yetişmiş, bu tür manipülasyonlara karşı tecrübeli kimseler. Aramalarda ele geçen deliller birbirini ve başka mahallerde ele geçen delilleri doğruluyor. Başkaları tarafından bu mahallere konulduğuna ilişkin iddialar soyut; delillerin, sanıklar dışındaki kimseler tarafından bu mahallere konulmuş olduğuna dair savunmalar, hayatın olağan akışına uygun görülmemiştir."

***
Zaten tek delil, Mehmet Baransu'nun savcılığa teslim ettiği CD'ler değil. 11 nolu CD içeriğinin (Balyoz Harekât Planı belgeleri), Gölcük'te el konulan 5 nolu hard diskte ve Hakan Büyük'ün flaş belleğinde çıktığını biliyoruz. Bu içeriğin yanı sıra, hem hard diskte, hem flaş bellekte taranmış belgeler mevcuttu ve asılları ilgili askeri birliklerde bulunuyordu
Çetin Doğan'ın konuşmaları, Plan Semineri'nde gerçek isimlerin kullanılması, Kara Kuvvetleri'nin izin vermemesine rağmen iç tehdide yönelik Plan Semineri yapılması, Gölcük'te ele geçirilen hard diskteki bilgilere göre, Poyrazköy'de gerçekleştirilen kazıda 1200 tabanca fişeği ile 900 uzun namlulu tabanca fişeğinin ortaya çıkmasının yanı sıra, bu durum da, mahkemenin "sahtecilikten" ziyade "güncelleme" iddiasına inanmasına yol açtı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA