Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

İstanbul Modern Anadolu'daki çocuklara uzanacak

Müzeye gelir getirmek üzere yapılan Gala Modern sonrası, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı'yla sohbet ederken, müzenin 10'uncu yılını 2014'te kutlayacağını söyledi. Daha dün gibi gelen açılışın üzerinden epey zaman geçtiğini, zamanın hakikaten de uçtuğunu düşündüm.
Bu arada neler olmadı ki... Birbirinden güzel sergilere ev sahipliği yapan ve Başbakan Erdoğan'ın bürokratik engelleri hızlıca kaldırarak hayatımıza daha çabuk girmesini sağladığı İstanbul Modern'in olmadığı bir Türkiye'yi artık hayal edemiyoruz bile.
Hafta sonu 5'incisi düzenlenen Gala Modern'e özel bir mazeretim nedeniyle katılmam mümkün olmadı ama sosyal medyadan özellikle müzeye destek sağlamak amacıyla yapılan müzayedenin sonuçlarını öğrenip, çok da memnun oldum.
Müzenin Baş Küratörü Levent Çalıkoğlu , müze destekçisi gönüllü sanatçılara 3 ay önce gala için özel eser siparişi vermişti. Hepsi birbirinden güzel eserler arasında açıkçası benim favorim, 'İkizler'di. Öyle görünüyor ki moda tasarımcısı kardeşler çağdaş sanat dünyasında hızla ilerleyecek!
Hafta başı Londra'da dünyanın prestijli tasarım müzesi Victoria&Albert Müzesi'nin Jameel Ödülü'ne layık görülen Dice Kayek moda markasının sahipleri Ayşe ve Ece Ege kardeşlerin 'Twins' (ikizler) adını taşıyan eserine bayılmıştım. Koleksiyonundaki eserlerin büyük bir kısmını görme fırsatı yakaladığım Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, İkizler'i koleksiyonuna katınca sevindim. Müzeye bu eserden 100 bin lira gelir geldi.
Geceye katılanların satın aldığı sandalyeler ve satılan diğer eserlerle toplamda müzenin geliri 1 milyon lirayı aşmış oldu. Oya Eczacıbaşı, bugüne kadar 150 bin çocuğu müzeyle buluşturduklarını, eğitim programlarına kattıklarını ve tüm bunların Gala Modern geliriyle gerçekleştiğini söylüyor.
Bu yıl sanırım müze yönetimini en çok da Akyavaş Ailesi'nin Erol Akyavaş'ın bir eserini eğitime harcanmak üzere müzeye bağışlaması sevindirmiş. Akyavaş'ın eseri gecede 400 bin liraya alıcısıyla buluştu. Eczacıbaşı, "Bu sayede Anadolu'ya açılacağız. Müzenin çocuklara yönelik atölye çalışmalarından bazılarını İstanbul dışındaki şehirlerle buluşturacağız" diyor. İlave olarak da bu yılki gelirler ses, müzik ve teknoloji gibi farklı ve yeni konularda müzenin atölye açmasına yardımcı olacakmış.
5 milyon ziyaretçiye ulaşan İstanbul Modern'in 10'uncu yılında bir de özel bir sergi yapacağını öğreniyorum Oya Eczacıbaşı'ndan. 5 yıldır galalarda satılan sanat eserleri özel bir sergiyle izleyiciyle buluşacakmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA