Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EK EBRU KILIÇOĞLU

100 yılın kurbanı

Galatasaray'ın basketbol, voleybol, kürek, sutopu, yüzme, atletizm ve briçten oluşuyor amatör şubeleri. Zaten hep "uzaktan sevilen" branşlar bunlar. Başarılarında sanmayın ki yer yerinden oynar. En fazla sırtları sıvazlanır, adet yerini bulsun gereği. Ama malumunuz, kulübün mali zorluklarla uğraştığı son birkaç yılda, iyiden iyiye "üvey evlat" muamelesi görüyorlar. Kimisi büyük bir özveri ve içten bir çabayla çok önemli başarılara imza atıyor ve inatla başa güreşiyor, şu anda namağlup olarak lider olan sutopu şubesi gibi. Ama kimisi için de, tek başına ayakta durmak mümkün olmuyor. Dayanma noktası çoktan kırıldı çünkü. Galatasaray Bayan Basketbol Takımı gibi.
1987-88 sezonunun resmi olmayan açılışını Florya'da yapmıştı Galatasaray Spor Kulübü. Galatasaray adının temsil edildiği tüm spor şubeleri katılmıştı takımlar halinde açılışa ve hafızam beni yanıltmıyorsa bir dal hariç (ki onda da 2. olunmuştu) hepsinde de " şampiyon" olmuştu bir sezon öncesinde. Futbolda bir türlü alınamıyordu bir sene öncesine kadar şampiyonluk ama futbolun dışında da bir dünyası vardı o zamanlar Galatasaray camiasının, gurur duyulacak başarılar kazandıran. Şimdi, 100. yılın eşiğine geldiğindeyse aynı camianın tutunabileceği bir tek futbol kaldı sahnede.

Sutopu
haberleri nerede?
Gazetede "Galatasaray küme düştü" haberleri, bu nedenle üzmekten önce kızgınlık yarattı bende. Zaten belli değil miydi böyle olacağı? Zaten gözden çıkartılmamış mıydı? Kaldı ki, bu kötü haberle anılana kadar, kaç kere yer alabilmişti sadece Galatasaray değil, bayan basketbolunun tamamı, bu kadar büyük puntolu haberlerde? Ya da Galatasaray sutopu şubesinin azımsanmayacak başarılarının haberleri nerede?
İşin acı tarafı, sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslerse Galatasaray, pek az kişinin aklında kalacak bayan basketbol takımı sporcularının gözyaşları. Oysa ki, artık balık hafızalarımıza kazıyarak mı olur, yoksa görünen bir yere yazarak mı bilinmez ama bahsedilmeye değmeyecek bir bütçe ve sürekli seyirci desteği, bu takımı ligde tutmaya yetecekti. Suç en çok yönetim, aynı zamanda da camianındır. Bu; 20 sene öncesine kadar tüm dallarda şampiyonluk hedefleyen bir kulübün, şimdi bir dalda "başarı" elde edebilmek için verdiği ilk kurbandır. Dileyelim ki sonuncusu olur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA