Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Mahşerin 4 atlısı!

Batı dünyası, küresel krizin artçı depremleriyle boğuşuyor.
Kimilerine göre kriz hâlâ geçmiş değil ve "ekonomik kıyamet" sürüyor.
Dünya Bankası'nın "Global toparlanmanın üzerinde beliren gerilimleri", İncil'deki "mahşerin 4 atlısı" uyarısı niteliğinde.
Başkan Robert Zoellick, tırmanan korumacılığın küresel krizi yapısal hale getirdiği kanaatinde. Tıpkı yay taşıyan taç takan ve kralı temsil eden beyaz atlı gibi.
Zoellick'e göre ikinci tehlike, kur savaşları. Kılıç taşıyan, savaş ve çatışma getiren kırmızı atlı gibi.
Küresel ısınma eşliğinde global krizin tetiklediği "gıda fiyatlarındaki oynaklık"; terazi taşıyan, kıtlık, açlık ve yoksulluktan sorumlu, ölümün sembolü siyah atlı gibi.
Son olarak da Başkan'ın "varlık balonları" dediği, içi boş, şişirilmiş zehirli varlıklar gerçeği... Bu da salgın hastalık, güvensizlik ve çürümenin sembolü sarı atlı gibi.
Benzetme; İncil'den olabilir fakat bu tehlikeler, Türkiye'den çok mu uzakta?
Krizde gösterdiğimiz performans ile dünyanın "gözdesi" haline geldiğimiz aşikâr. Kriz tetikçisi Moody's Teyze dahi, not artırarak bunu onaylıyor.
Fakat müşterisi, iş ortağı, "Mahşerin 4 atlısıyla boğuşurken"; bizim ihracatçı, finansçı veya işadamımız asla tehditten beri olamaz.
Komşuyu deşen ateş, bize de düşebilir.
Alkış sesi, ihtiyatın iç sesini bastırmamalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA