Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Türkiye sahnesinde Meg Ryan şov!

Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk, İstanbul'da kurmayı planladığı "Masumiyet Müzesi" fikrinden acaba niye vazgeçmiş olabilir? Galiba bu soruya yanıt vermek için yarım asırlık siyasi tarihimize göz atmak ve TV ekranlarına bakmak yeterli! Yıllar önce sanatçı Sezen Aksu söze gerek bırakmamış," Masum değiliz hiçbirimiz!" şarkısıyla tabloyu net ortaya koymuş.
Olaylara bir bakın hele!..
31 yıl sonra babasının kanlı gömleğiyle ekrana çıkan Nükhet İpekçi'yi gördükten sonra, hâlâ masum olduğumuzu düşünebilir miyiz? Yıllardır yediden yetmişe adını unuttuğumuz faili meçhul dosyaları mahkemelerde sürünüyor. Çocuk mahkemeleri bile olmayan bu ülkede, "taş attı" diye 13-14 yaşındaki çocukları yargılayıp mahkûm ediyoruz! Ankara'nın kara kışında açlık grevine giren Tekel işçilerini görmezden gelebilir miyiz? Birileri, cezasını çekmiş bile olsa eli kanlı katilleri star yapmaya çalışıyor!.. Ne yazıktır ki, üç yıl önce gazetesinin önünde öldürülen Hrant Dink'in unutulmaması gerektiğini bize marjinal gazeteci Naomi Klein hatırlatıyor.
Diyeceğimiz, "Biz masum değiliz!.."
Türkiye'nin sınıf atlaması şart!

***

Güçlü ekonomiye kaliteli demokrasiye ihtiyacımız var. Yapılan onca güzel işin sonuç getirebilmesi için öncelikle ülke notumuz yükselmeli. Türkiye demokrasi ve insan hakları konusunda sınavını vermeli.
160 yabancı gazetecinin izleyeceği bir moda şovunda "Yükselen yıldız" ülke şovu yapmalıyız.
Fakat ortada dramatik bir durum var. Sorarım size; masumiyeti olmayan bu ülkenin bunu başarması mümkün mü?
Tasarımcılar yaratıcıdır...
Ülkelerine karşı duyarlıdır...
Moda ve marka yaratırken ülkenin içinde bulunduğu sorunlara yüz çeviremezler!..
Dün Santralİstanbul'da başlayan İstanbul Moda Haftası'na (İstanbul Fashion Week) katılan ve düzenleyecekleri 24 defileyle kendilerini dünyaya anlatmak isteyen Türk tasarımcılarına bu çerçevede büyük sorumluluk düşmüyor mu?
Son yıllarda, "Küresel olacağız, kendimizi dünyaya tanıtıp büyük pastadan pay alacağız" diye parayı bastırıp, ünlü Hollywood starlarını Türkiye'ye getiriyoruz. İstanbul Moda Haftası'nın açılışını da bu düşünceden hareketle ünlü Hollywood starı Meg Ryan yaptı. Türkiye sahnesinde Meg Ryan şov elbette güzel. Üstelik şov bu kadar değil ki! Rusya'nın Paris Hilton'u olarak anılan Kseniya Sobchak, Laleli'de ruble ile alışveriş yapacak. Ruble ile ticarete sıcak bakmıyorum ama dış ticaretimizde bir numaraya oturan Rusya'ya daha çok mal satmak için uğraşmak zorunda olduğumuz kesin.
İşte moda şovdaTürkiye olarak bir taşla birkaç kuş vuracağız. Hayırlı olsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA