Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

'Neyi başardılar?'

5 Haziran 2013 tarihinde gazetemizde bir haber yayımlanmış.
Başlığı: Dördüncü Kazadan da Sağ Olarak Kurtuldular.
Spotta olay şöyle anlatılmış: "Kazada ikiye ayrılan araçtan sadece hafif sıyrıklarla kurtulan üç arkadaş yaşadıklarına inanamıyor. Üç genç, bunun birlikte yaptıkları dördüncü trafik kazası olduğunu söylüyor."
Kaza nedeni olarak 'sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybederek refüje çıkması' gösterilmiş. Hız sınırı ve aracın hızı gibi diğer ayrıntılardan, daha önceki kazaların nedenlerinden söz edilmemiş. Habere göre, araç ortadaki palmiye ağacına çarparak durmuş ve karşı tarafa geçmemiş. Birlikte dördüncü kazalarını yapan bu üç arkadaş ikiye ayrılan aracın başında buluşarak muzafferane, gülümseyen pozlar vermişler. Muhabirimiz göndermiş, biz de basmışız.
Meğer bu olay, üç arkadaştan birinin 36. kazasıymış, bu yüzden kendisine 'platin adam' deniyormuş.

Okurumuzun itirazı

Deniz G. adlı okurumuzun habere hayati hatta memati itirazları var. Mektubu elime yeni ulaştığı için ve konunun önemine binaen bir bölümünü yayımlıyorum:
"Bu kazadan yaklaşık 10 gün önce aynı yerde, yine böyle daha önceki kazalarıyla övünen bir genç tarafından sürülen araç -bu haberdeki gibi şans eseri palmiyelere takılmadan- teyzemizin ve eniştemizin aracının üzerine uçtu. Onların ölümlerine, iki çocuğumuzun yaralanmasına neden oldu. İçimiz yanarken gazetenizdeki bu haberi görünce çılgına döndüm. O gençler neyi başarmışlardır ki gülümseyen fotoğraflarını koydunuz haberinize? Nasıl bir habercilik anlayışıdır bu? Palmiye ağacı o arabayı tutmasaydı bizim başımıza gelen belki de başka bir aileyi daha yıkacaktı. 36 kez kaza geçiren birinin haberi böyle mi yapılmalıdır, yoksa gençlere örnek teşkil edecek şekilde mi yapılmalıdır?"
Başka şey söylemeye gerek var mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA