Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Balyoz'la darbeler tarihine son

Türkiye dün bir ilki yaşadı. 27 Mayıs 1960 darbesinden bu yana ilk kez bir darbe girişimi sivil mahkemede yargılandı ve ceza aldı.
İki gündür bu süreci nefessiz izledik. Mahkemenin karar vermesi biraz uzadı ama sonuç sivilleşme ve demokratikleşme açısından tarihi bir dönüm noktası. Tarihi diyorum çünkü Türkiye 1960'tan bu yana açık kapalı birçok darbe yaşadı. Gerçekleşsin veya gerçekleşmesin sivillerce hiçbirine karşı çıkılmadığı gibi dava da açılamadı.
Bu sürecin kırılma noktası 27 Nisan e-muhtıraydı. O tarihte AK Parti hükümeti muhtıraya karşı çıkarak bugün darbe girişimlerinin yargılandığı süreci başlattı. Balyoz Darbe Planı, gerçekleşen eski darbeleri hatırlatan en kapsamlı girişimdi. Meclis'e ültimatom veren, milli mutabakat hükümeti kurduran askeri aklın, halka yönelik operasyon planları insanın kanını donduracak nitelikteydi.
Yargı, geçmişte ifadesi dahi alınamayan dokunulmaz generallerin, sivilleri küçümseyen tavırlarına, baskısına rağmen pes etmedi tarihi görevini yerine getirdi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA