Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Çözüm orta saha

Beşiktaş'ın, ligin ikinci yarısında alışık olduğumuz, maça tempolu ve baskılı oyunla başlaması, bu maç için çok kısa sürdü. İlk 10 dakikalık bölümden sonra, oyunun kontrolünü hem savunma anlamında hem de pozisyon üretmede ele geçiren bir Karabükspor vardı bütün ilk yarı boyunca.
2-3 net de pozisyon buldular ama skoru yakalayamadılar. Bunda en önemli etken de Fernandes ve Ernst'ten kurulmuş Beşiktaş orta sahasını hem sayısal anlamda hem de oyun anlamında üstünlük kurmasıydı Karabük orta sahasının. Nobre'yi ilerde santrfor olarak kullandığınız zaman orta saha özellikli bir oyuncudan vazgeçmeniz gerekiyor. Tamam hücum anlamında daha çok adamla orada oluyorsunuz ama, tıpkı bu maçın ilk yarısında olduğu gibi orta sahayı kaybedebiliyorsunuz. İkinci yarıya baktığımızda ise, çok tempolu çok zevkli bir oyun oynandı. Karabükspor'un 1-0'ı yakalamasının ardından Beşiktaş'ın, özellikle yapılan oyuncu değişiklikleriyle oyunun son 20 dakikalık bölümünde tek kale oynadığını gördük. Pozisyonlar belki de gol bile vardı ama hakem bunu göremedi. Top çizgiyi çok net biçimde geçmişti.
Diğer tartışılacak önemli hatası da Emenike'nin penaltı pozisyonuydu.
Zaten oyunun başından beri kartlarda ve faul kararlarında çok tutarsız bir yönetim gösterdi dün Mustafa Kamil Abitoğlu. Böylelikle oyunun skorunda da etkili oldu.

BOBO DAHA ETKİLİ
Biraz da Almeida'dan söz etmek lazım. Evet, çok önemli bir transfer ama, sahadaki verimine baktığımız zaman aynı olumlu şeyleri söyleyemiyoruz. Şu an itibariyle eğer "Bobo mu Almeida mı?" sorusuna cevap ararsak, ben Bobo'nun daha etkili olacağını tahmin ediyorum. Quaresma'nın oyuna girişi ise, evet hareket getirdi belki ama zaman zaman takımdan kopuk oyunu, onun da takım oyununa olan katkısını olumsuz etkiliyor. Tabii ki dünkü oyunda Emenike faktörü de çok önemliydi. Karabük için Emenikeli ve Emenikesiz olmak çok farklı. Bazen bir oyuncu futbolda çok oyuncudur. Emenike de bunlardan biri. Beşiktaş'ın bundan sonrası kupa ve Avrupa.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA