Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Stres oyunu bozar

Trabzonspor erken golü bulmasına rağmen skoru korumakta zorlandı. Özellikle ikinci yarıda bir ara kontrol Buca'ya geçti. Bunun nedeni neydi?
Şampiyonluk yarışında son maçlara gelmek futbolcularda ister istemez gerginlik yaratıyor. Tabii ki ilk golü erken bulmak takım için çok büyük bir avantaj ama oyunu sürdürebilmek hiç de kolay olmuyor. Hep söylediğim bir şey var, futbolda galip gelmek dışarıdan bakıldığı gibi kolay değil. Dün akşam da Trabzonspor öne geçtikten sonra tamamen oyunu koruma anlayışıyla oynadı. Ta ki Bucaspor eşitliği sağlayana kadar.

Şenol Güneş'in bu sezon çok fazla forma şansı bulamayan Barış Ataş'ı oyuna alması eleştirildi. Tecrübeli çalıştırıcının bu hamlesi sizce doğru muydu?
Zaman zaman Şenol Güneş skoru yakaladıktan sonra özellikle ikinci yarıda ön taraftan bir oyuncu çıkartıp orta sahayı sayıca fazlalaştırma tercihi kullanıyor. Genellikle bu tercihi Ceyhun oluyordu ama dün gece bu futbolcu kadroda olmayınca bu hamlesini Barış'ı oyuna alarak yaptı. Bu değişiklikteki mantık, dediğim gibi orta sahayı üçlemekti. Tıpkı sahadaki oyuncular gibi Şenol Hoca da 1-0'u koruma anlayışıyla bu değişikliği yaptı.

"BU İŞ BİTTİ" DİYEMEYİZ
Trabzonspor sezonun son iki maçını İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Karabükspor ile oynayacak. Bordo-mavili ekip için hangi karşılaşma daha zor olacaktır?
Artık şampiyonluğa son iki 90 dakika kaldı. Tabii ki Fenerbahçe önde olmasından dolayı avantajlı ama her ikisi de maç kazanma gerginliğini bana göre son dakikaya kadar yaşayacaklar. Trabzonspor'un maçlarına baktığımızda; kalan iki maçta göreceli olarak Karabükspor karşılaşmasının daha zor olacağını düşünüyorum. Bu keyifli futbol yarışında istediğiniz kadar "bu iş bitti" diye düşünebilirsiniz ama inanın bu sahadaki oyuncular için hiç de kolay değil. Önümüzdeki iki hafta da bunu yakından izleyeceğiz.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA