Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bitse de gitsek!

Bazı maçları yazmak gerçekten zor oluyor. Sonucunun ne olduğu pek de önemli olmayan ve oyuncuların da bunu hissettirdiği maçlarda futbol konuşmak kolay değil. Dün sahada neler olduğundan bahsetmek gerekirse Beşiktaş açısından baktığımızda 3 ön liberoyla oynamanın ne kadar üretkenlikten uzaklaştırdığını, Nobre'nin oynamamaktan forvetliği unuttuğunu ve Quaresma'nın da dün akşam canının futbol çekmediğini söyleyebiliriz. Böyle de olunca gerçekten çok yetersiz ve kifayetsiz bir Beşiktaş izledik.
Beşiktaş Teknik Direktörü hala 4. olabilmekten bahsediyor ama bu isteği sahada görebilmek mümkün değil Beşiktaş'ın lig maçlarında. Ben siyah- beyazlıların maçlarını izlerken o gün olanlardan çok gelecek sene neler olabileceğine, bu seneki performanslarından pay çıkarmaya çalışıyorum. Bu pencereden baktığımızda da Beşiktaş camiasının özellikle yönetiminin "Bu takımı seneye göreceksiniz" söyleminin ne kadar geçerli olabileceğini düşünüyorum. Evet sezon başı ve devre arasında çok önemli transferler yapıldı. Ama ligin sonuna gelinmesine rağmen bu isimlerin hala takım olabilmek adına bir organizasyonları yok.

GELECEK DE SORU İŞARETİ
Bu açıdan da gelecek sene bile soru işaretleriyle dolu gibi geliyor bana. Defansta Toraman'ın (O bile benim için istenilen düzeyde değil) yanında bir Türk oyuncu bulmak zorunda Beşiktaş. Aynı şekilde sağ ve sol beke de alternatif arayabilir. Şimdilik orta sahası zengin gözükse de Fernandes'in gideceğini, Aurelio'nun da eski çizgisinin çok altında olduğunu ve Guti'nin de yaşını düşünürsek bana göre gerçek bir orta sahacıya da ihtiyacı var Beşiktaş'ın. Quaresma'yı iştahlandırıp verimli kılabilirsiniz, onu bir kenara koyalım. Ama santrfor olarak bana göre misyonunu tamamlamış bir Bobo ve henüz kısa dönem olsa da Beşiktaş'ın hayal ettiği performansı alamadığı Almeida'nın kadronun oluşumunda nasıl katkıları olacağını gerçekten merak ediyorum. Simao ise futbola bakışıyla ve profesyonelliğiyle kalacak oyuncuların bence başında geliyor.
Seneye bakalım neler olacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA