Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Geleceği düşünmek

Hep söylediğim gibi, iddianın kalmadığı maçlarda, futbol oynama zevkinin öne çıkması lazım. Böyle düşünce de pozisyon zenginliği olan seyri keyifli maçlar bekliyorsunuz. Heyecan olmasa da... Esasında dün akşam Galatasaray'ın oyuna başlayışı aynen böyle oldu.
Öne doğru oynamak isteyen ve tempolu bir Galatasaray vardı oyunun başında. Ama bu tip oyunların handikapı da oyunun bütününde aynı tempoda aynı anlayışta kalamayışınız oluyor. Son günlerde kamuoyunda en çok konuşulan isim olan Arda, dün yorulana kadar Galatasaray'ın yine en yaratıcı, en etkili futbolcusuydu. Galatasaray'ın Arda'yı kaybedip kaybetmeme konusunda bir kez daha çok iyi düşünmesi lazım. Çünkü gerçekten önemli bir oyuncu Arda. Devre arasının Galatasaray için flaş transferleri olan ve gelecek sene için olası kadrosunda yer alacağı düşünülen Culio ve Stancu'nun oyununa baktığımızda; tamam Culio sol ayaklı oyunun iki tarafını da oynayabilen bir futbolcu. Hem kenarda hem santrforda izlediğimiz Stancu'nun ise çabukluğunu ve vuruş özelliğini kabul ediyoruz. Ama her ikisine de baktığımızda performansları 'eh işte'nin ötesine geçemiyor.
Bu maçlar belki Galatasaray için çok önemli değil ama özellikle Aydın için bence çok önemli. Aydın kalan maçlara oynama ciddiyetinde bakmalı. Çünkü belki de Galatasaray'da geleceği bu sezonun angarya gibi görünen maçlarına bağlı.

GENÇLERİN DURUMU GÖRÜLMELİ
Galatasaray'ın bu ortamda oynadığı maçlarda kenarda oturan gençlerden faydalanmaması da bana yanlış geliyor. Çünkü böylesine rahat ve hedefinizin olmadığı maçlarda bu genç oyunculara şans vermek ve gelecek yılın Galatasaray'ında yer alıp alamayacaklarını görmek, bir kulüp adına güzel bir fırsattır. Biraz da Galatasaray bu kalan son 4 maçını bu mantıkta oynamalı.
Kayseri'ye gelince...
Ben ilk yarıda oynadığı oyuna göre çok iyi puan toplayan Kayseri'nin, ikinci yarı yukarıda tutunamayacağını düşünmüştüm. Yaptıkları bu kadar transfere rağmen yine de oralarda kalamadılar. Çok kötü bir ikinci yarı performansı izledik Kayserispor'dan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA