Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Mücadele ve istemek!...

Fenerbahçe için şampiyonluk yolunda en zorlu karşılaşmalardan biriydi Gaziantepspor maçı. Şampiyon olacak takımın böyle maçları kazanmaya ihtiyacı var. Yüksek tansiyon oyunun sık sık durmasına ve sert hareketlere neden olsa da mücadele açısından üst düzey bir karşılaşma oynandı.
Bazen daha sakin oynamanız gerekirken yüksek tempo oynadığınız oyunu etkiliyor ve tempolu oyunla telaşlı oyunu karıştırabiliyorsunuz. Bazı maçların karakterleri vardır, bu maçın karakteri de mücadele maçı olmasıydı. Fenerbahçe belki istediği gibi oynamadı ama çok istemeyi ve bunun için sonuna kadar mücadele ettiler. Bence galibiyetin en büyük sebebi buydu.
Zaman zaman özellikle oyunun son bölümünde oyun disiplininden uzaklaştılar ama bazen oyunu doğru oynamak değil, galibiyeti çok istemek ve bunu sürdürebilmek yeterli olabiliyor.
Fenerbahçe çok istedi, çok zorladı ve son dakikalarda da olsa 3 puanı aldı.
Tüm oyuncular fizik anlamında oyunu çok zorladı. Fizik kaliteden öte artık beyinle koşuyorlardı son dakikalarda.

KENARDAKİLERİN KATKISI
Alex'in Fenerbahçe'nin oyununda etkisi çok büyük. Böyle bir maçta ortaya çıkamayınca Fenerbahçe'nin işi daha da zorlaştı. Ben Emre'den de daha etkili oyun bekliyordum. Cristian da biraz geride kalınca Emre yeterli destek alamadı. Ama bunda Gaziantep'in de önemli payı var. Belki çok iyi kontrataklar yapamadılar ama çok iyi savunma yaptılar ve üst düzeyde mücadele ettiler. Son dakikaya kadar direndiler ama Fenerbahçe mücadele boyunca maçı daha çok isteyen taraftı.
Her oyuncu 11'de oynamak ister ama kenardan gelen oyuncu da koskoca lige bir anda yaptığı işle katkı sağlayabiliyor. Tıpkı Stoch'ıun goldeki katkısı. Bu galibiyet Fenerbahçe için 3 puandan da önemli.
Hakem otoriteyi sağlayabilmek için maçın başlarında bunu oyunculara hissetmeli. Hüseyin Göçek için çok zor maç oldu. Gösterdiği kartları yargılamıyoruz ama göstermediği önemli pozisyonlar vardı dün gece.

***

125
G.Antep'i mağlup eden F.Bahçe ligde 125 gündür yenilmiyor. Fener en son 12 Aralık'ta deplasmanda Ankaragücü'ne 2-1 mağlup olmuştu.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA