Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Oyun coşkusu 3 puanı getirdi

Dün akşamki derbiye Beşiktaş penceresinden baktığımızda, Fernandes'siz kadrosuyla orta sahada oyunu ele alıp etkili olmaları çok da kolay görünmüyordu. Nitekim oyunun ilk yarısında golü bulduktan sonra devrenin sonuna kadar topa daha çok sahip olan G.Saray'dı. Ama bu hakimiyetlerini hücum bölgesinde etkili ataklara çeviremediler. Bana göre Beşiktaş için esas oyun 1-1'i bulduktan sonra başladı. Özellikle 60. dakikadan sonra orta sahada pas oyunundan çok tempolu oyuna döndüklerinde üç gün önce maç yapmış olmalarına rağmen oyun Beşiktaş lehine geçti. G.Saray 2-1'den sonra santrfor Necati'yi çıkarıp Riera'yı alarak daha çok orta alan oyuncusuyla topa sahip olmak istedi. Ama bu çok da işe yaramadı. Önde sadece Elmander'le oynamak topu önde tutmak anlamında zaaflar yaratıyordu. Tempolu mücadeleye dönen oyunda Semih'in hatası maçı 2-2'ye getirdi. Hemen akabinde Fatih Terim'in oyuna müdahalesi geldi. Tecrübeli teknik adam Baros ve Aydın'ı oyuna alarak tekrar çift santrfora dönüyor ve oyunu daha çok hücumcuyla oynama düşüncesini sürüyordu sahaya. Bu da son 7-8 dakikalık bölümün Galatasaray baskısında geçmesini sağladı.

TERİM TAKIMI ELE ALDI
Galatasaray'ın bu seneki en önemli özelliği olan oyun coşkusu bu maçı son dakikada da olsa Galatasaray'a kazandırdı. Kalite ve beceriden çok son dakikada galibiyeti bu coşku getirdi.
Bazı takımlarda teknik direktör dokunuşlarını hissedersiniz. Ama bazı hocalar vardır, onlar takımı her yönüyle ele alırlar. Galatasaray'daki bu hızlı değişimin en önemli etkeni bu. Ligde son 6 haftaya girilirken puan durumu ve oynanan oyun bu sezonun Galatasaray'ın ligi olduğunu gösteriyor. Tek acabamız ilk defa uygulayacağımız play off'ta neler olabileceği.
Beşiktaş açısından ise play off'a kalınsa bile zirveden kopuş ve aradaki puan farkı bu sene Beşiktaş'ın önüne koyabileceği hedefin Avrupa'da olduğunu gösteriyor. Ve en az bunun kadar önemli olan 8 yıl sonra Beşiktaş'ın yeni yönetimini ve hedeflerini nasıl oluşturacağı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA