Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Favori olmasa da...

1- Beşiktaş, Braga'ya yenilse de ilk maçın avantajıyla eledi ve Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasına kaldı. Yarınki kritik Galatasaray derbisine bu nasıl yansır?
Bu konuyu iki yönlü düşünmek gerekiyor. Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalınması, psikolojik olarak takıma çok olumlu yansır. Futbolcuların özgüvenine katkı sağlar. Ancak fiziksel açıdan bakacak olursak, bu seviyede bir maçtan çıkıp böylesine kritik bir derbi oynamak handikap olarak görülebilir.

2- Beşiktaş'ın Avrupa'daki bu başarısında sizce en büyük pay kimin? Takımda en çok öne çıkan oyuncu hangisi?
Takımın başarısı her zaman bir bütün olarak ele alınır. Ancak her zaman söylediğim gibi, Fernandes'i bütün oyuncular arasında ayrı bir yere koymak gerekiyor. Bazen futbolda bir oyuncu, çok oyuncu olur. Son dönemdeki performansıyla Fernandes aynen böyle. Eğer Avrupa'da başarıdan söz ederken oyuncu bazında konuşacaksak, ön plana çıkan isim kuşkusuz Manuel Fernandes'tir.

3- Beşiktaş Arena'da nasıl oynamalı?
Cezalı Fernandes'in Galatasaray karşılaşmasında takımdaki yerini alamayacak olması Beşiktaş için büyük eksiklik. Oyun anlayışı yönünden yokluğu çok hissedilecek. Bunun bir örneğini Fenerbahçe derbisinde de net şekilde gördük. Fernandes'siz bir kadroda beceri anlamında oyunu tamamlayacak çok fazla ismi yok Beşiktaş'ın. Fenerbahçe maçında oynanan oyun doğruydu belki ama sonucu gitmek konusunda büyük problem yaşandı. Teknik direktör Carvalhal, sadece oyunu ölçü alırsa Galatasaray derbisinde de aynı yapıda oynayabilir ancak sonuca gitmek için bazı hamleler yapmalı.

4- Fernandes'in yerini kim doldurur?
Beşiktaş Teknik Direktörü Carvalhal'in elinde, Fenerbahçe derbisinden farklı olarak bu kez Quaresma'sı olacak. O da gününde olduğunda sonuca doğrudan etki edebilen bir futbolcu. Performansı, Beşiktaş'ın hücum hattındaki etkinliğini doğrudan etkileyecek.

5- Sizce bu maçın favorisi kim?
Futbol parametrelerini üst üste koyarsak, favori olarak Galatasaray'ın görüldüğü açık. Kendi sahasında, taraftarı önünde bir maça çıkacak. Ama şu da futbolun gerçeğidir ki, favori olmak demek, kazanmak demek değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA