Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Manisa devi uyandırdı

Fenerbahçe, iki cezalısı Gökhan Gönül ve Selçuk'un yokluğunu ne kadar hissetti?
Selçuk'un eksikliğini pek hissetmedi çünkü Baroni forma şansını iyi kullandı. Ancak Gökhan Gönül'ün vazgeçilmez olduğu bir kez daha tescillendi. Fenerbahçe, ilk yarı Simpson'ın ataklarını Bekir ile durdurmayı başaramadı. Gökhan olsa, hem Simpson kolay hücum edemez hem de Fenerbahçe kanatlardan etkili bindirmeler yapardı.
Manisa golü bulduktan sonra skoru neden tutamadı?
Manisa, birbirini tamamlayan oyunculardan kurulu bir takım değil. Özellikle Isaac ve Simpson birbirlerinden kopuk oynuyorlar. Öne geçen Manisasporlu oyuncular oyun disiplininden anında uzaklaştılar. Her oyuncu Fenerbahçe'ye gol atıp öne çıkmak istedi. Hepsi "Golü ben atayım" egoistliği içindeydi. Hikmet Karaman'a da bir eleştirim var. Üç forvetle oynamak rakibe çok gol atmak anlamına gelmez. Hele bu rakip Fenerbahçe olursa... Skor avantajından sonra oyuna müdahale etmekte gecikti. 1- 0'dan sonra Fenerbahçe'nin maçı döndürmek için üzerine geleceği çok belliydi. Arkaya yaslanıp Simpson'ı, Yiğit Gökoğlan'ı, hatta Isaac'i rakip defansın arkasına kaçırabilirdi. Hikmet Hoca böyle düşünmeyince, Alex yönetimindeki Fenerbahçe Manisa'yı cezalandırdı. Ancak Fenerbahçe Trabzonspor maçının temposunda değildi. Onlar da, belli ki maç ayırmışlar. İlk yarı "Manisa'yı kolay yeneriz" havasındaydılar. Manisa ikinci yarıda golü erken atmasa Fenerbahçe rakibinin üzerine bu kadar ciddiyetle gitmezdi. Kahe'nin attığı gol, Fenerbahçe gibi bir devi uyandırdı.
Alex'e "Koşmuyor" diyenler, bu maçtan sonra herhalde utanmışlardır. Fenerbahçe'nin kaptanı orta alanda maestro gibi çalıştı. Takımını çabuk hücumlara çıkardı. F.Bahçe, Alex'in aklı ve yeteneği sayesinde ikinci devre oyuna ağırlığını koydu.
Semih'in kaçırdığı goller ve etkisizliği nasıl yorumlanmalı?
Semih, "Niye oynatılmıyorum?" diye hocasına hesap sormamalı. Son 6 maçın beşinde ilk 11 başlıyor. Hala temposu düşük. Fizik olarak da yetersiz. Niang'ın attığı golde de asist yaptığını düşünmesin. Bu, tamamen Niang'ın deneyimiyle kazanılmış bir gol. Çünkü Niang belki oyunda etkin değildi ama, Fenerbahçe kanatlardan hücuma kalktığında ya da göbekten geldiğinde ceza alanı içinde hep doğru yerlerde pozisyon aldı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA