Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Tuzağa düşünce

Sonucu merakla beklenen Fenerbahçe- Trabzonspor maçında tadı damağımızda kalan kıran kırana bir karşılaşma izledik. Şampiyonluk yarışından kopmamak adına Fenerbahçeli futbolcular zihinsel ve fiziksel olarak dev maça kafaca çok iyi hazırlanmışlardı. Maç boyu takım halinde hareket ederek sahanın her yerine bastılar. Hücum pres yaparak Trabzon'un savunmadan topla çabuk çıkmasına izin vermediler. En önemlisi orta alanda çabuk çoğalıp, alanları daraltıp Trabzon'un en güçlü bölgesini yöneten Selçuk- Colman-Jaja üçlüsünün topla oynama isteğine ambargo koydular. Trabzonspor'un top tekniği yüksek bu üçlüsü, rakibin Emre-Selçuk- Topuz üçlüsüyle girdikleri fiziksel çarpışmaya karşılık veremeyince bordo-mavililer gol yollarında pozisyon üretemedi. Burak-Engin ikilisi de kanatlardan hücum edemedi.
Fenerbahçe'nin geniş alanda oynadığı tempolu, süratli, prese dayalı futbola Trabzonspor aynı anlayışla cevap vermeye çalışınca otomatikman gardı düştü. Oysa Trabzonspor'un Fenerbahçe'nin bu oyun tarzına karşılık veremeyeceği ilk 10 dakikada görüldü ama Şenol Güneş nedense oyun tarzında değişikliğe gitmedi. Lig TV'nin Türkiye genelinde yaptığı "Dev maçı kim kazanır?" anketinden "Trabzonspor kazanır" yanıtına % 52 oy çıkmıştı. Bu anket Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'te akıl tutulması, futbolcularda rehavet yarattı. Puan tablosuna baktığımızda; Trabzonspor yenmeye çıkmamalı, orta sahada çok adamla ve blokları kapatarak kontrollü oynamalıydı, golü kontrataktan düşünmeliydi. Fenerbahçe'nin, hızlı, tempolu, rakibin psikolojisini bozmaya yönelik oyun tuzağına düşen Trabzon kaybetti.

KADRONUN HAKKINI VERDİLER
Kazananın hakkını vereceksin: Fenerbahçe ilk kez takım halinde kadrosunun kalitesi doğrultusunda oynadı. Bu kalitenin ön plana çıkmasında, Lugano'dan başlayıp, Emre'yle, Alex'le, Mehmet Topuz'la süren ve Niang'la son bulan koşu kalitesi ve savaşçı ruh baş rolü oynadı. Futbolculara, "Yüreğini ortaya koy" pankartını asan ve maç boyu susmadan destek ateşini yakan Fenerbahçe taraftarı kazanılan zaferin bir başka mimarıydı.
Not: Maçın hakemi Hakem Bünyamin Gezer, tempolu oyunun gerisinde kaldı. Oyunun kontrolünü kaçırdı. Kararlarında ve kartlarında tutarsızdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA