Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Arena cehennem olur

Oyuncuları farklı vizyonlara sahip olan bir takım ne kadar istekli olsa, ne kadar iyi mücadele etse bile zor maç kazanır. Futbolda başarı için takım oyunu, saha içi birliktelik ve takım uyumu çok önemlidir.
Galatasaraylı oyuncular iyi niyetle koşup mücadele ediyorlar ama birbirlerini yeterince tanımadıklarından ezbere pas oynayamadılar. Galatasaray, Sivas önünde çok etkiliydi, ilk yarıda 5 tane gol olabilecek net pozisyon buldu. Ancak her oyuncu pozisyonları bireysel beceriyle gole çevirmeye çalıştı. Bu durum futbolcuların bilinçaltına, "yeni statta ilk golü ben atayım" saplantısı ile yerleşmiş de olabilir. Bence yaşanan zaafların tek nedeni, sahadaki kadronun oyun içinde birbirini tanımamasının yarattığı acemilikti. Her oyuncu kendini öne çıkarmayı düşününce sık pas hatası ve top kayıpları yaşandı, kenar ortaları yerini bulmadı.

HAGİ İLK KEZ FORMDAYDI
Hagi takım içi dengelerin bozulmamasını ön planda tutup geldiği günden beri kendisiyle yola devam eden oyunculara yer verdi. G.Saray haftalardır "Golcü" diye inlerken Hagi, Stancu'yu sırf "Vatandaşına kıyak yapıyor" denmesin diye ilk 11'de başlatmadı. Yekta da, Arda'nın son andaki sakatlığı yüzünden forma buldu. Hagi'nin bu tavrına saygı duyuyorum ama Galatasaray'ın ligdeki konumu, yönetimin yaşadığı olaylar hiçbir oyucunun kaprisini kaldıracak durumda değil.
İyi liderler takımlarının kazanması için bir yol bulurmuş. Hagi kenardan ilk kez doğru bir koçluk yaptı. Emre Çolak, Hakan Balta gibi oyundan düşen oyuncuları zamanında çıkarıp Stancu ve İnsua'yı aldı. Bu değişim Galatasaray'ın Sivas'ın üzerine yıkılmasını ve golü bulmasını sağladı.
Stancu'yu beğendim. Çok koşuyor, pres yapıyor, tekmeye kafa sokuyor. En önemlisi topla dikine çabuk ve hızlı akıyor. Takıma alıştıkça gol yollarında daha etkili olur. Hagi, Yekta'yı kanatlarda kullanmaktan çok, orta alanda görevlendirmeli. Yekta top yapan, top kullanan, çalım atan ve dikine oynayan bir oyuncu.
Yeni transferlerin takıma oturduğunu gördük. Şimdi Hagi'nin eli daha güçlenecek ve takım içi rekabet tırmanacak. Çok koşan, müthiş mücadele eden bir Galatasaray izleyeceğiz. Yeni Ali Sami Yen'in akustiği altında Galatasaray bugünkü seyirci çokluğuyla oynarsa bu stad yine cehennem gibi olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA