Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Hürriyet gazetesinde "Bizi keriz yerine koyuyorsunuz" başlığını okuyunca, "Son benzin zammından sonra galiba gerçekleri görmeye başladık" diye düşündüm. Meğer başlığın konusu başkaymış. Cemil Çiçek, bi konuda kızıp Kıbrıslı Türklere bu lafı etmiş.
Ben bu habere göz atarken TV'de de Maliye Bakanımızla röportaj vardı. Konu, 5 liralık benzine gelince, gazeteyi bırakıp ekrana kilitlendim. Bence Sayın Şimşek öteki meslektaşlarına göre daha net ve kısa konuşuyor. Şunu mu demek istedi bunu mu diye kafa yormuyorsun.
Gayet net dedi ki "..petrolde vergi çok, kabul ediyorum. Ama verginin düşürülmesinin doğru olmadığı kanaatindeyim. Çünkü bu yüksek vergiye rağmen yılda 60 milyar dolarlık ithalat var!"
Doğru.. Ki, akaryakıta verilen paralarla cari açığın bi türlü kapanamadığı da gerçek! Öyle diyorlar..
Yani Bakanımız özetle "Efendiler arabaya az binin!" diyor. Ama Abuzittincim bi kere alışmışız. Bizi alıştırmışlar. Şimdi git otobüs kuyruğuna gir, dolmuş kuyruğuna gir, bi itiş, bi kakış.. Gerçi diyeceksin ki "Yürü bilader. Millet İstanbul- Ankara arası yürüyor. Sen de Kızılay'dan Kızılcahamam'a yürü."
Bu da çözüm fakat hele belli bi yaştan sonra çok zor kardeşim.
Bi de şöyle bi şi var. Şimdi Yunanistan'a taktım ya..Biliyorsun komşu zorda. IMF'den Mİ- ME-FE'den aldığı paralarla güç bela ayakta duruyorlar. Hamdolsun biz IMF'ye borcumuzu ödedik. Geçen hafta sana yazdım. Orada benzin bizden ucuz. Euro üzerinden biz 2.07 veriyoruz onlar 1.67. Esas yürümesi gereken Yunanlılar ama onlar niye yürümüyorlar ?
Dahası, istatistiklere bakıyorum, uçurumun kenarındaki komşuda, otomobil sayısı bizdekinin iki katı. Yalnız komşuda değil Kıbrıslı Rumlarda da kişi başına düşen otomobil sayısı, ki onlar da ekonomik krizde, bizimkinden misliyle fazla! Hele hele Rumların değil yürümek sürünmeleri lazım. Hayır, efendi efendi arabalarına biniyorlar.
Amerikada, adam başına, neredeyse 1 motorlu araç düşüyormuş Abuzittincim. Dünyada birinci. Yunanistan 24'üncü, Kıbrıs Rum kesimi 26, Türkiye 46! Eğer benim yürümemle aradaki fark kapanacaksa vatan için ben de yürüyeyim ama galiba yürümekle bu işler olmuyor kardeşim.
Ama gene de söylüyorum Maliye Bakanımızın dedikleri de doğru. Zaten dedelerimiz ne demiş. "Damlaya damlaya göl olur." demiş. Benzini az harcarsak, damlaya damlaya biriktirip, neticede, ihraç eder hale geliriz. Misal , 8 milyondan fazla otomobil var. Birer damladan hesapla. Günde 8 milyon damla.. Kim bilir kaç bin varil benzin demektir! Öyle di mi? Ama gel de bunu Amerika'da veya Yunanistan'da halka anlat.
Daha doğrusu, anlatırsın da ertesi gün sokağa çıkabilir misin bilemem?
Münasip yerlerinden öperim, Abuzittincim.
Kardeşin Güneş. tecelligunes@yahoo.com.tr

Not: Aşırı fiyat politikasının teşvik ettiği akaryakıt kaçakçılığının Türkiye'ye faturasının 10 milyar dolar olduğu söyleniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA