Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Spor Bakanımız, Olimpiyatları kazanamadık diye sevinenlerin kına yakmasını söyleyince, köşe başındaki aktara gidip uygun bi miktar kına almayı düşünmedim değil.. Bu, kaybettik diye sevindiğimden değil, ama hiç üzülmedim, ondan!
Üzülmedim çünkü aynen Başbakanımız gibi düşünüyorum.
Tam kelimesi kelimesine hatırlamıyorum ama Başbakanımız şöyle dedi: "..kısmet, bu iş buraya kadarmış. Yapmamız gereken Olimpiyatlara ayrılan tahsisatla olimpik sporcular yetiştirmek..
Önümüzdeki Olimpiyatlara çok iyi hazırlanmak".
Evet, doğrusu budur.
Olimpiyat şampiyonları yetiştirerek Olimpiyatlara hazırlanmak. 19 milyar dolar, az para değil.. Bunu başarabiliriz.
Tut ki 2020'yi almışız diyelim.
Hem milyarları harca yeni yeni stadlar yap kampüsler kur..Yollar, köprüler, raylı raysız toplu taşıma sistemleri.. Telekomünikasyon için daha geniş bi alt yapı.. Zaten sezonda turistlere yetmediğinden, oteller, moteller..Ve şu anda aklıma gelmeyen daha bi sürü iş.. Evet, hem bunları yap hem de insanları olimpiyatın ruhunu kavrayacak kültür düzeyine getir ki statlar dolsun.
Yoksa, mesela atletizmde, yüz bin kişilik tribünlerde on bin kişiyi zor bulursun.. Buraları taşıma otobüslerle de dolmaz..TV kameraları önünde aleme rezil olursun. Prestijin beş para olur! Tüm bunlara ilaveten şampiyon sporcuların da olacak ki bayrak direklerinin gönderleri, Türk Bayraksız, boynu bükük kalmasın.
Bana sorarsan bunların hepsinin birlikte olması imkansızdı kardeşim.
Ama şimdi işe başlama imkanı var. Başbakan'ın dediği gibi, olimpiyatlara ayrılan tahsisatla, yarının dünya şampiyonlarını yetiştirebiliriz.
İnsanlarımız futbol dışında başka spor dallarının da olduğu bilincine varabilirler, eğitilebilirler.
Sonra Abuzittincim, galiba üzerinde pek durulmadı, bu işin bi de ekonomik tarafı var: Prestij kazanacam derken ekonomik olarak da gümbürtüye gitmek! İşte Yunanistan'ın durumu.
Şimdiki çöküntünün ilk adımları taa 2008 Atina Olimpiyatları'na gider. Çünkü olimpiyat yapacaz diye Yunan hükümeti öylesine borçlandı ki, hala işin içinden çıkabilmiş değiller.
Tabii bunda 2008 dünya krizinin de etkisi var.
1992 Barselona'dan sonra İspanya da çözüldüydü..Örnekler çok..
İnternette şöyle bi dolaştım şimdiye kadar yapılan olimpiyatlardan doğru dürüst yararlanan iki ülke varmış.
Japonlar ve Seul Oyunlarıyla Güney Koreliler. Diğerlerinin çoğu aradıklarını bulamamış. Bazıları da, son Londra Olimpiyatlarında olduğu gibi, neredeyse başabaş veya bi kaç artı milyar dolarla durumu kurtarmışlar.
Bunlara Çin'i de eklemek gerekir.
Biz de öyle bi tarihte olimpiyatlara talip olduk ki! Ekonomi hızla dar boğaza kayarken, tüm dünyada, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin başına nelerin gelebileceği de kocaman bir soru işareti! Valla belki de Allah korudu!
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Güneş
tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA