Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Demokrasi nasıl paketlenir?..

Demokratikleşme Paketi açıklanmış. Maddelerden biri de seçim kanunu.. Başbakan üç seçenek sunuyor. Mevcut durumun devamı.. Yüzde 5 barajlı daraltılmış bölge.. Barajsız dar bölge..
Muhalefet lideri de, kendi partililerinden oluşan kalabalığın önüne çıkmış "Pakete yönelik" eleştirilerini yapıyor.. Ben o sırada eve geldim ve televizyonu açtım.
Canlı yayında konuşuyor lider.. Hani iktidara gelirse, demokrasiyi getireceğini iddia eden adam..
"Sen CHP'li değilsin.. CHP'li, CHP lideri konuşurken konuşmaz.."
Kendi partilisini bile susturan, sustururken azarlayan, azarlarken öfkeyle aşağılayan bir lider, ülkeye demokrasi vaat ediyor, düşünebiliyor musunuz?.
Mitingde arka sıralarda, lideri konuşurken konuşan CHP'linin dediği ne biliyor musunuz?.
"Ön seçim istiyoruz!.."
Bu ülkedeki en demokratik istek.. Bu halk yıllardan beri seçim adı altında, liderlerin tek başlarına seçtikleri insanları onaylamaktan bıktı.
Milletvekili adı üstünde Milletin vekilidir. Liderin değil!..
Siyasal Partiler Yasası değişmedikçe, adaylar ön seçimle belirlenmedikçe, seçmenine değil, başkanına hizmet etmek zorunda olan vekille demokrasi gelmez..
Muhalefet lideri asıl, kürsüye çıkıp bunları haykırmalıyken, imasını bile yapmıyor. Vatandaş "Ön seçim istiyoruz" diye hem de nasıl haklı dileğini haykırınca da, "Sus. Başkan konuşurken konuşulmaz" diye fırça yiyor..
Susturulanlar demokrasisi..
Sevsinler..
Muhalefet bu.. Peki iktidar?.
Başbakan yardımcısı, Muğla Üniversitesi'nde Demokrasi Paketi'ni anlatırken, çekilen fotoğrafları 3 Ekim Perşembe tarihli Ekspres gazetesinde gördüm. Bir polis, bir kız öğrenciye arkadan sarılmış, belini kırmış, bir eliyle ağzını kapamış, sürüklüyor.. Bir başkasında bir sivil polis bir erkek öğrenciyi gırtlaklıyor. Nedir gençlerin yaptıkları?.. Dünyanın her üniversitesinde her Allahın günü, her türlü bahane ile yapılan sıradan, alışılan protestolardan biri..
Burası üniversite.. Burda gençler var.. O zaman protesto olacak.. Hep olacak.
Ama manzaraya bakın..
Kürsüde hem de Başbakan yardımcısı "Demokratikleşme Paketi"ni açıklarken, salonda öğrenciler karga tulumba..
Protestoya izin verilmeyen ülkede demokrasiden söz edilebilir mi?.
Evvela kafalarımızın içi demokrat olacak..
O zaman da pakete falan gerek kalmaz, zaten!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA