Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu ne enerjidir?..

1968'de Yeni Dergi bir eleştiri yarışması açmış. 20 yaşında bir kız, "Salkımsöğütün Türküsü" başlıklı yazısı ile birinci olmuş.
Zeynep Oral'dan okudum, Cumhuriyet'te..
Kızın adı Evin İlyasoğlu ve Salkımsöğütün Türküsü bu yıl, 2014'te çıkan son çıkan kitabının adı olmuş, .. Salkımsöğüt, benim çocukken cumartesi geceleri Aslan Amca'nın (Türkeş) davudi sesi ile dinleye dinleye ezberlediğim Nazım şiiridir.. "Atlılar atlılar kızıl atlılar, atları rüzgâr kanatlılar!
Atları rüzgâr kanat...
Atları rüzgâr...
Atları...
At..."
diyen bölümü bir şarkı gibi gelirdi ağbimle bana.. Rakı sofrasına oturmamız yasak olduğu için, kenarda sedire ilişir dinlerdik.
Nazım'ı.. "Kuvayi Milliye/ Saatler ve Bahri Hazer favorimizdi, Salkımsöğüt'le..
Evin de, bu şiirin içindeki gizli musikiyi yazmış o makalesinde, iyi mi?.
..Ve de o 1968'den beri hız kesmemiş Evin.. Piyano çalmış, çaldırmış..
Yazmış, yazdırmış.. Müziği sevmiş, sevdirmiş.. Dersini vermiş, kitabını yazmış.. Konserler izlemiş, konserler düzenlemiş..
Yani insanın başını kaşıyacak vakti olmaz.. Ama Evin uyumuyor, yetmez..
Birinden de, günde 8 saat falan borç alıyor olmalı.. Salkımsöğüt'ü, en sevdiği yazılarını yeniden kurgulayarak oluşturmuş. Söyleşiler var, portreler var, değinmeler var.
Alın baş ucu kitabı yapın.. Her gece yatmadan bir yazı okuyun.. Hem keyiflenin, hem bir şeyler katın kendinize..
Teşekkürler Evin!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA