Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Harika pazarda hüzün!..

Yani harika bir pazar sabahı yaşadık, dostlarım, akrabalarımla..
Necati (BKM), kızı Yağmur, Tefo, ben, her pazar bir yerlerde buluşuruz Brunch için.. Bu hafta yeğenim Zeynep de var.. Annesi Nükhet de Ankara'dan gelmiş..
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal dostum telefon etmişti cuma günü.. "Hıncal Ağbi, az önce Necati ile kahve içiyorduk. Her pazar buluşuyormuşsunuz. Bu hafta benim davetlim olun.. Sana bir yer göstereceğim. Çok seveceksin.."
Pazar sabahı gittik. Kuruçeşme tepeleri.. Portakal yokuşu.. Evet.. Rafi'nin ailesinden almış adını.. TRT'nin tam karşısında bir yeni park.. Meyve Bahçesi..
Nasıl güzel bir bahçe tasarımı.. Tepe, vadiye döne döne inen köprülerle iniyor.. Yürüyüş yolunu havaya kaldırmışlar, köprülerle.. Yemyeşil bir park.. Çimenlerin üzerinde tarihi sakız ağaçlarından, mandalinaya, her türlü meyve ağacı var. Adı burdan geliyor. Mandalina ve sakız, İstanbul'da..
..Ve en güzeli.. İstanbul'da yapılan bir sempozyumdan seçilmiş heykeller, heykeller, heykeller..
Beşiktaş İstanbul'un heykeli en bol ilçesi.. Kültür ve sanat merkezleri de öyle.. Her Beşiktaşlı'nın yürüyüş mesafesinde bir merkez var.. Hepsinin de içi doldurulmuş.. Sergiler, oyunlar, konserler.. Her hafta yarım sayfa ilan verir Belediye, programları anlatmak için.. Öylesi..
Bu İsmail Ünal'ı seçmedi, CHP'nin tek seçicisi Kemal Kılıçdaroğlu.. Niye seçmedi?. Çünkü Mustafa Sarıgül, İsmail Ünal'ı sevmez.. Yerine kendi arkadaşını koydurmuş. Bakırköy'de Ateş Ünal Erzen'in başına gelenin aynisi yani.. Ya da Kadıköy'de, ya da Maltepe'de, ya da İzmir'de Karşıyaka'da olanlar..
Yani.. "Yok aslında birbirimizden farkımız.. Ama biz Osmanlı Bankası'yız" hikayesi..
Efendim, demokrasi sandık demekmiş.. Güldürmeyin beni.. Mesela Beşiktaş'ta sandıktan halkın seçtiği mi çıkmış olacak şimdi?.
Neyse.. Çimlerin üzerinden yumuşacık yürüdük.. Çimlerin ya!.. Çimler üzerlerinde yürünsün içindir, karşıdan bakılsın değil. Üstelik bastığınız zaman kökleri derine iter, çimi sağlamlarsınız.. Yapılmaması gereken, hep ayni çizgide yürüyüp yol yapmamaktır. Uygar ülkelerin parklarındaki uyarılar bizimkinin tam tersidir..
"Lütfen çimlere basınız.."
Meyve ağaçlarının, heykellerin ve etrafta neşe içinde koşuşan çocukların arasından geçip, parkın ortalarındaki kafeye ulaştık.. Hava o kadar güzel ki, Necati ağlamaklı.. "Mutlu son" isteyen patron, güzel günlerden de nefret ediyor çünkü.. Sinemalarda hasılat yüzde 20 ile 30 arasında düşüyormuş, hava günlük güneşlik olunca.. Hava böyle güzel olunca, Necati'ye nasıl güzel güzel takılıyoruz, haftalardır..
Sofrada kuş sütü de var.. Nasıl keyifli bir kahvaltı oldu.. Sonra Tefo da gitarı eline alınca..
Kuruçeşme tepelerinde bir cennet.. İki ay falan olmuş tamamlanalı..
"Niye açmadın Başkan" dedim.. Cevabı bilerek..
"Kılıçdaroğlu Başkanımı bekledim, gelsin açsın diye.. Gelmedi" dedi..
Ateş Ünal'ın başına gelen.. Dünyanın en ileri teknikleriyle bir Opera Salonu yapmıştı, Bakırköy'e.. Gittim, gezdim, dilimi yuttum, anlattım.. Koskoca iktidar, bir AKM'yi senelerdir elden geçirip açamazken, dünya Kültür Başkenti İstanbul'da opera salonu yokken, bir ilçe belediyesi bu işi başarmış. Belediye de CHP'li.. İki ay sonra da yerel seçim var.. Bundan iyi seçim kozu olur mu?.
Ama CHP Başkanının partisini falan düşündüğü yok. Gelip açarsa Ateş Ünal'a prim vermiş olacak. Oysa o kafasına koymuş. Ateş Ünal'ı aday göstermeyecek. Niye?. Sarıgül, Ateş Ünal'ı da sevmez çünkü..
Yahu particilik bu kadar ayağa düşer mi?.
İktidar Partisi Allahın günü kurdela keser, televizyonlar bunu gümbür gümbür yayınlarken, sen temizlemeğe karar verdiğin başkanlarının yaptığı işleri gizlemek için çırpınacaksın ve bunun adı "Muhalefet" hem de Ana Muhalefet olacak öyle mi?.
İşte Meyve Bahçesi açıldı. Haberiniz var mı?. İşte İstanbul'un şimdi adı Leyla Gençer olan bir Opera Binası, Kültür Merkezi var.. Bilen var mı?.
Daha neler vardır kim bilir, CHP'li Belediyelerin yaptığı, ama Kılıçdaroğlu'nun sakladığı..
Bunun adı liderlik, bunun adı siyaset, bunun adı "Yöneticilik Sanatı" oluyor öyle mi?.
Bir cennet bahçesinde, bir cennet günü yaşarken, hüznümün sebebi buydu..
Osmanlı Bankası!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA