Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gözlerimi kaparım!..

Haldun Taner'in efsane oyunu Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım, ilk defa sahnelendiğinde, bu defa oyunu yöneten Can Doğan, daha bir yaşında değildi..
Can Doğan işte bunu bilmeli ve tamamen güncele dayanan bir mizahla kabare yazan Haldun Taner ustanın eserini baştan sona elden geçirmeliydi.
O zaman, bugün için çok geçersiz, hatta bugünkü kuşakların bilmedikleri, duymadıkları olaylara dayandığı için anlamadıkları bölümleri temizlerdi. İyi de ederdi.
2 saat 40 dakika, insanların boş vakit geçirmek için fazla seçeneklerinin olmadığı bir devirde "Bitmese" dedirten bir süreydi hatta.. Ama günümüzde, 24 saatin her saatini 24 defa dolduracak teklifleri var yaşamın.
İnsanın boşa tek dakikaya fırsatı yok..
Oyun, 2 saat 40 dakikadan 90 dakikaya inse, bugün gene efsane olurdu. Çünkü ustanın eserinin yarıdan fazlası, her devirde geçerli.. Klasik olur, ayıklarsan..
Ne yazık ki, Can Doğan buna cesaret edememiş.. Edemeyince, oynadığından tesadüfen haberimin olduğu bir gösteri ortaya çıkmış..
Bir kişi de kulağıma fısıldamadı iyi mi?.
Tiyatromuz adına, Şehir Tiyatroları adına, Haldun Taner adına bir fırsat kaçmış..
Yazık olmuş!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA