Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Görmeyen şampiyon!..

CRR Klasik Gitar Yarışması geçen hafta yapıldı ve Onur Yılmaz kazandı. Ödülünü almak üzere sahneye girerken, gözlerinin görmediğini fark ettim. Bir yardımcının kolunda yürüyordu. Kısa bir gösteri yaptı ama bu bile yetti, birinciliği hem de nasıl hakk ettiğini anlamamıza..
Ertesi gün Antalya'da Gürer Aykal şefimle beraberdim. Bir ara, gözleri görmeyen birinin klasik gitarı nasıl bu kadar güzel çalabildiğini sordum.. "Her şeyden önce müthiş bir beyin ve çok iyi bir kulak gerek" dedi.. Kulak sesleri doğru basmasını sağlıyor. Kulak sayesinde parmaklar basacakları yeri biliyorlar artık.. Klasik bestenin notalarını da ezberlemeleri şart. Önce Braille yani körler için özel hani o delikli yazımla notaları okuyor ve hafızalarına kaydediyorlar. Çünkü çalarken notaya bakma veya parmakla okuma şansları yok" dedi Şefim..
Onur öyle bir yetenek ki, böyle güç bir işi başarmış.
İstanbul Gitar günlerine katılan ünlü yabancı gitaristlerin de bulunduğu jüri, bir hafta devam eden yarışma sonunda, Çavgın Çınkıt'ı ikinci, Tuna Tandoruk'u da üçüncü seçti. Kazananlara birer gitar armağan edilmesi de hoş oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA