Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ali Kocatepe Şöleni!..

Yıl 1975.. Fuar zamanı, İzmir'deyiz.. Ben Ali'lerde kalıyorum, Alsancak'ta harika bir Rum evi.. Doğal klimalı, mübarek.. Ali o evi nasıl sattı, hala yanarım..
Bizimki yapımcı olmuş.. Gökben'e bir albüm hazırlıyor.. Bir yabancı şarkı bulmuş, sözler yazmış üzerine.. Bana dinletti.. "Bu sözler olmamış" dedim.. "Al, sen yaz o zaman" dedi..
O sıralar Johannes Mario Simmel çılgınlığı var dünyada.. Adamın polis romanları peynir ekmek gibi satıyor. Ben de aynen öyle, okuyorum.. Elimdeki kitabının adı "Aşk Dediğin Laftır!."
Ordan çıkıp yazdım sözleri.. Ali bayıldı. Gökben okudu.. Albüm çıktı.. Dinliyorum.. Benim sözleri aynen kullanmış ama aralara, o zaman modaydı..
Perez Prado'nun, Tequila şarkısının sözleri arasında biri "Uuugh" diye bağırırdı da, ordan.. Ali de aynen öyle vokal koymuş..
Sonra albümü aldım elime, bakıyorum..
"Aşk dediğin laftır. Müzik: Anonim. Söz: Ali Kocatepe/Hıncal Uluç."
Şarkıya sadece "Uuugh" çığlıkları ekleyen Ali, kendi adını bir de öne yazmış, katkısından ötürü.. (Google'a girin bakın, şarkının sözlerine. 40 yıl sonra hala Ali Kocatepe adı önde..)
Dikkat buyurun, albüm Gökben'in.. Kapağında "Gökben" adı bir kere yazılı.. "Ali Kocatepe" adı ise tam 28 kere.. Her şarkı için, "Söz Ali Kocatepe, Müzik Ali Kocatepe, (Ayrı yazıyor ki, iki kere yazsın..) Yapım Ali Kocatepe.."
Bayılırdı kendi adını okumaya ve kendine bakmaya.. Mehmet Y. Yılmaz, Ali ve ben, İstanbul'da üç yıl ayni evde yaşadık. Üçümüz de Erkekçe'de çalışıyoruz. Beraber çıkardık evden, ayni yere gideceğiz ya.. Aşağıda kapının önünde yarım saat Ali'yi beklerdik, Mehmet'le.. Odasının duvarları, abartmıyorum yüzlerce kendi resmiyle dolu.. Odasından çıkış kapısına kadar hole, 10'dan fazla ayna asmış. Yürürken hepsinde kendine bakar.. En son da kapının önündeki boy aynası önünde 5 dakikadan fazla durur, beklediğimize aldırmadan..
Sonunda aynaları topladık, bir gün Mehmet'le de bekleyişimiz 15 dakikaya indi.. Odasındaki resimlere dokunamadık çünkü..
Bu Ali kardeşim yarın gece, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda 50. sanat yılını kutluyor.. Adını tahmin edersiniz gecenin!..
"Söz ve Müzik Ali Kocatepe!.."
Yazın başından beri de bu gece için çalışıyor..
Tabii başta sevgili eşi Aysun, sanatçı dostları, Ayşegül Aldinç, Bülent Ortaçgil, Modern Folk, Nilüfer, Nükhet Duru, Özdemir Erdoğan, Pamela ve Yüksek Sadakat gurubu geceye katılıyor.. Başka sürprizler de olabilir ha..
Bu gece için bir de Ünlüler Korosu hazırlamış Ali.. Aralarında Ayça Tekindor, Mert Fırat, Vatan Şaşmaz'ın da bulunduğu..
Ali Kocatepe dostlarının minik anılar da nakledeceği bir şenlik gecesi özetle..
Valla, kaçırmayın, bence!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA