Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Adil Gür'den cevap bekliyoruz!

Bayılıyorum ben bu işe. Her seçim öncesi sonuçlara dair tahminleri okumaktan, kendi tahminlerimi yapmaktan acayip keyif alıyorum. Dün de oturup yine bu işe kafa yordum. Üşenmedim hemen hemen bütün araştırma şirketlerinin 12 Haziran günü ortaya çıkacak tabloya dair buldukları sonuçları taradım. Doğrusunu isterseniz araştırma şirketlerinin partilere göre dağılımda verdikleri oranlarda Adil Gür'ün sahibi olduğu A&G hariç çok fazla bir değişkenlik yok.
Daha iyi anlamanız açısından durumu somut olarak şöyle özetleyeyim isterseniz.
Mesela Konda, Genar, Metropol, Konsensüs gibi bildik ve güvenilir şirketlerin neredeyse tamamına yakını CHP'nin yüzde 24 ile 26 arasında bir oran üzerine oturduğunu söylerken Adil Gür'ün A&G'si, "CHP 12 Haziran'da yüzde 30 ve hatta üzerine de çıkabilir" diyor.
AKP oranlarında da benzeşik bir durum yaşanıyor. Adil Gür, AKP yüzde 45'lerde derken, diğer bütün şirketler oranın yüzde 47'nin üzerinde olduğunu söylüyor. Hatta Konda, Metropol, Konsensüs şirketleri iktidar partisinin oy oranını 12 Haziran'da yüzde 50'nin biraz üzerine bile taşıracağını iddia ediyorlar.
Hal böyle olunca da tabii, yani A&G'nin verdiği tahmini oy oranlarının diğer şirketlerden farklı çıktığını görünce de insan ister istemez, "Bu işte bir iş var ammaaaa!" demekten kendisini alamıyor.
Dedim ya dün biraz bu konuya kafa yordum ve gördüm ki ben boşu boşuna öküz altında buzağı aramaya falan kalkmamışım.
Meğer Kılıçdaroğlu'na kamuoyuna geçen hafta, "Bir araştırma şirketine araştırma yaptırdık ve oy oranımızın yüzde 28.5 olduğunu ve bu oranın gittikçe de yükseldiğini gördük" açıklamasını yaptıran o şirket Adil Gür'ün A&G'siymiş!
Meğer Adil Bey, her ay parti MYK'sına girip partinin tepe yöneticilerine özel bir sunum yapıyormuş.
Yani profesyonel kimliğini kullanarak seçim araştırmaları üzerine hizmet veriyormuş CHP'ye.
Versin. Buna diyecek bir lafımız yok!
Yok ama Adil Bey'e sormak istediğimiz birkaç soru var.
Mesela bu hizmetinin karşılığını A&G'nin CHP'ye nasıl fatura ettiğini bilmek istiyoruz.
Ne kadar kazanıyor, CHP bu hizmeti karşılığında kendisine ne ödüyor? Öyle ya! Adil Bey herhalde her ay düzenli olarak yaptığı araştırmanın sonuçlarını CHP MYK'sına girip babasının hayrına anlatmıyordur saatlerce.
Birileri kulağıma, "CHP'ye her yaptığı araştırmanın karşılığında 140 bin lira alıyor" diye fısıldadı ama doğrusunu isterseniz buna inanmadım.
Çünkü bu rakam piyasa rakamlarının çok çok üzerinde.
Konda, Genar, Sonar, Konsensüs gibi firmaların fiyatlarını araştırdım. Adil Gür'ün aldığı iddia edilen rakamla alakası yok! En baba araştırma şirketi bile en baba araştırmasının karşılığında ancak 90 bin lira fiyat çekebiliyormuş.
Bu iddialar doğruysa tabii çok fena.
Bence Adil Bey'in iddialarla ilgili derhal bir açıklama yapması gerekiyor.
Çok açık ve net biçimde kamuoyunun önüne çıkıp; "Şirketim CHP'ye hizmetin karşılığında şu meblağı alıyor. Ve bu meblağ, şu şekilde faturalandırılıyor!" demeli.
Yoksa hem şahsı, hem de şirketi bu iddiaların gölgesinde büyük bir töhmetle karşı karşıya kalacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA