Çubuk'ta bin 800 metre rakımlı Aydos Yaylası'nda geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar, bu yıl kurbanlıklarını erken satmanın mutluluğunu yaşıyor. Yaylalardan mahallelere getirilen kurbanlıkların yüzde 95'i bayrama yaklaşık iki hafta olmasına rağmen alıcı buldu. Hem erken satmanın hem de bol kar etmenin mutluluğunu yaşayan yaylacılar, şimdiden gelecek yılın planlarını yapmaya başladı.
"ETLERİ DA HA LEZZETLİ "
Yukarı Çavundur Mahallesi Muhtarı Ahmet Kuru, yaptığı açıklamada, mahallelerinde satılan kurbanlıkların tercih edilmesinin, yaylalarda doğal otlarla beslenmesinden ve etlerinin daha lezzetli olmasından kaynaklandığını söyledi. Kuru, mahallelerinde 5 binin üzerinde küçükbaş, 3 binin üzerinde de büyükbaş hayvan olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Buradaki hayvanlar organik olarak doğadan beslenerek yetişiyor. Kurbanlık besleyen vatandaşlarımız bayrama bir ay kala buradan hayvanlarını mahalledeki ahırlarına indiriyor ve orada satışa sunuyorlar. Bu yıl kurbanlıkların hemen hemen yüzde 95'i şimdiden satıldı. Buradaki kurbanlıkların yoğun şekilde tercih edilmesinin nedeni, artık vatandaşların etini yedikleri hayvanların doğal olarak beslenmesini tercih etmeleridir. Gördüğünüz gibi ağustos ayında olmamıza rağmen yaylalarımız çok soğuk ve halen yeşil otumuz mevcut. Kurbanlık satışları bu yıl mahalle sakinlerimizin yüzünü güldürdü."