Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Kara kalem Ankara

Geldi, geliyor… Meteorolojik tahminler. Derken yılın ikinci güzelliği hafta sonu Ankara'yı beyaza bürüdü. Hafta sonu kar ve kartpostallık görüntüler kentin güzelliklerini kara kalem çalıştı. Her mevsim kendi içinde bir başka güzel… Sefası da cefası da içinde saklı…
Malum, yağdı yağacak derken. Kış mevsiminin sadece dondurucu soğuktan ibaret olmadığını gösteren ve adeta içimizi ısıtan nefis manzaralarıyla göz kamaştırdı.
Dört mevsimden biridir kış. Hava sıcaklıklarının eksilere doğru düştüğü bir mevsim… Bu mevsim güneş ışınları dünyaya yatay olarak ulaşır.
Özellikle karla kaplı yollar, ağaçlar ve dağlar göze ve gönüle hitap eden güzel manzaralar oluşturur.
Akşam saatlerinde kararan hava ile beraber sokak lambalarının aydınlattığı karlı caddeler görsel harikalar oluşturur. Dünyanın en güzel şehirlerini kış manzaraları etkileyici olur.
Bembeyaz sokaklar, sessizce yağan kar o kenti adeta film stüdyosuna çevirir. Tıpkı hafta sonu Ankara gibi… Kar yağışı şehir merkezlerine ayrı bir güzellik katar.
Günlük yaşamı zorlaştırsa da kartpostallık görüntüler fotoğraf severler içinde fırsata dönüşür. Anı geleceğe taşımak isteyen fotoğraf sanatçıları için bulunmaz bir platodur kentler…
Tüm renkler yerini siyah beyaza terk eder. Hani kara kalem çalışmaları vardır ya… Tıpkı o misali Ankara' da kara kalem çalışılmış gibiydi. Sosyal medya Ankara'dan karlı fotoğraf paylaşımlarıyla ayrı bir rekora imza attı.
Bugün okullu olacak olan minikler kim bilir yılın son kardan adamlarını yaptılar. Söz kardan adamdan açılmışken birkaç cümle kuralım…
Bizim zamanların kardan adamları harbisindendi…
Şimdilerde kardan adamları çok geliştirdik. Kardan gelin damattan, kardan balık figürlerine varıncaya kadar ve hatta kitap okuyanına kadar evrim değiştirdi… Bizim kardan adama bir miktar kömür birde havuç yeterliydi.
Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir hafta sonu olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA