Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Müjdeli haberler

Antalya'ya son dönemlerde müjdeli haberler gelmeye devam ediyor.
Özellikle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kentin üzerine titriyor.
Bakan Çavuşoğlu, hafta içinde Kredi Garanti Fonu (KGF) ile KOBİ ve bu kapsamın dışındaki otellerin kredi sorununun ortadan kalkacağını açıklamıştı.
Yani yeni hazine desteğiyle turizm sektörüne bir kez daha önemli bir destek verildiğini aktardı Sayın Bakan.
Bu çalışmada 750 ve üzeri yatak kapasiteli otellere işletme kredisi adı altında destek verilecek.
Tek şart ise krediye başvuru yapacak işletmelerin iflas, fesih, iflas erteleme ve konkordato sürecinde olmaması ve SGK'ya vadesi geçmiş borçlarının bulunmaması gerekiyor.
Bu çalışmada döviz cinsinden ve dövize endeksli kredilere kefalet sağlanabilecek KOBİ tanımına uyan yararlanıcılarda azami 3 milyon dolar, KOBİ tanımı dışında kalanlar için ise bu rakam azami 50 milyon dolar olacak.
Kredilerin vadesi asgari 6 ay, azami 5 yıl olacak. Yatırım kredilerinin vadesi ise asgari 6 ay, anapara ödemesiz dönemi en fazla 3 yıl olmak üzere azami 10 yıl olacak.
Dışişleri Bakanı'nın Antalya için elini taşın altına koyduğu bu çalışma ile turizmcinin bazı soruları çözümlenmiş ve hafifletilmiş olacak.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu turizm sektörünün yanında eğitim alınanda da elinden geleni yapmaya devam ediyor.
Sayın Bakan onca devlet meselesinin yanında Antalyamız için her konuda mümkün olduğunca yetişmeye çalışıyor, YÖK Genel Kurulu kararını Antalyalılarla paylaşan Dışişleri Bakanı, Antalya'nın turizm ve tarımda olduğu gibi eğitimde de ilk sırada yer alması için çalışmaların sürdüğünü anlattı.
Bakan Çavuşoğlu, Büyüyen Antalya'nın büyüyen üniversitesine yatırımların tüm hızıyla devam ettiğine vurgu yaptı.
AÜ bünyesinde Serik'te yeni bir işletme fakültesi kurulacağının müjdesini veren Çavuşoğlu, mevcut spor yüksekokulun da spor bilimleri fakültesine dönüşerek hizmetine devam edeceğine dikkat çekti.
Turizmden sağlığa, spordan eğitime her alanda Antalya için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen Çavuşoğlu Antalyalıların haklı gururu olmaya devam ediyor.
Antalya'dan iyi ki böyle bir isim siyaset alanında ve hükümette.
Çünkü Sayın Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaptığı çalışmalara bakıldığı zaman parti ayrımı gözetmeksizin kente katkı koymaya devam ettiğini herkes görüyor.
Antalyamızda böyle değerler zor yetişiyor ve 40 yılda bir geliyor.
Kıymetini bilmek lazım.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA